top of page

Український хліб - паляниця

Інгредієнти

борошно – 500 г;

будь-який кисломолочний продукт або вода – 400 г;

сіль – 1 ч. л;

сода – 1 ч. л

Кроки

Насипати в миску борошно, сіль і соду. Добре розмішати, щоб сода розійшлася по борошну. Залити кисломолочним продуктом. Якщо немає, то беріть воду + оцет, щоб погасити соду. Суміш просто перемішуєте, доки борошно просочиться рідиною, треба 1–2 хвилини. Викладіть масу на посипаний борошном стіл і зробіть плаский чотирикутник, відтак складіть його конвертиком і заокругліть. Заміс закінчено. Взяти деко з пергаментом, змастити олією. Пекти 40–45 хвилин за 200 °C.

bottom of page