top of page

Свіжість сала визначають сірником: цікаві факти про популярний продукт

28 квіт. 2022 р.

Цей продукт став культовим і є національною стравою українців.

Склад сала дивує. Містить вітаміни А, Е, D, F, різноманітні мікроелементи й жирні кислоти. Найціннішою є арахідонова – поліненасичена жирна кислота. Вона покращує роботу головного мозку й серця. Впливає на роботу нирок і поліпшує склад крові, виводячи з неї зайвий холестерин. Щоб свиняче сало було максимально корисним, варто їсти солоним або маринованим. Копченим, смаженим або вареним краще не захоплюватися. Після термічної обробки сало завдасть лише шкоди. Найкращий час для вживання – ранок. Тоді організм матиме потужне енергетичне підживлення. Бо калорійність сала чимала – 770 кал. на 100 г.

Цікаві факти:

- у давнину, щоб спустити на воду нове судно, днище змащували салом для кращого ковзання;

- рекомендовано споживати 50 г сала щодня. Воно виводить з організму радіонукліди та є профілактичним засобом від онкозахворювань;

- сало ідеально поєднується з часником, до того ж у такій комбінації набагато краще засвоюється;

- обираючи сало, експерти радять запастися сірниками. Ними перевіряють свіжість. Треба проштрикнути шматок: якщо сірник легко увійшов у нього, отже, сало свіже й можна купувати;

- пожовтіле сало шкідливе для організму.

Дієтолог розкрив несподівані властивості сала. Радить їсти, щоб схуднути. Воно має жовчогінні властивості та сприяє швидкому виведенню з організму холестерину.

bottom of page