top of page

До Дня працівників харчової промисловості

До Дня працівників харчової промисловості

До Дня працівників харчової промисловості

З нових надходжень


663

П57

Поперечний, А.М. Моделювання процесів та обладнання харчових виробництв: підручник для вузів/ А.М. Поперечний; Донецький нац. ун-т економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, Харк. держ. ун-т харчування і торгівлі. - Київ: Центр учбової літератури, 2020. - 310 с.: іл. - Бібліогр.: с.297-299 . - ISBN 978-611-010033-7

В підручнику  розглянуті питання, які пов'язані з моделюванням процесів і обладнання харчових виробництв. Особлива увага приділена існуючим методам моделювання, їх класифікації  та областям застосування. Показані переваги і недоліки кожного з методів моделювання.

663

З-91

Зубар, Н.М. Теоретичні основи харчових виробництв: підручник для ВНЗ/ Н.М. Зубар. - К.: Кондор, 2020. - 302 с.: іл. - Бібліогр.: с.301-302 . - ISBN 978-617-7939-15-2

В підручнику викладені теоретичні основи харчових виробництв, дана характеристика технологічних процесів, функціонально-технологічних властивостей основних нутрієнтів та перетворення їх при виробництві харчової продукції. Розглянуто технологічне забезпечення якості продуктів харчування.

664.3

Ж73

Жири у виробництві харчової продукції: моногр./ Л.З. Шильман, І.В. Сімакова, Н.В. Камсуліна та ін.; за заг. ред. Л.З. Шильмана. - Суми: Університетська книга, 2020. - 278 с.: іл. - Бібліогр.: с.260-284 . - ISBN 978-966-680-781-9

У монографії висвітлено результати наукових досліджень авторів щодо використання жирів у виробництві харчової продукції, показано зміни, які відбуваються в жирах у процесі виробництва продукції.

663.3

П68

Правила охорони праці для працівників виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв з додатками/ М-во соціальної політики України . - К.: ПрофКнига, 2020. - 64 с.

Правила поширюються на всіх суб'єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми, які здійснюють свою діяльність, пов'язану з виробництвом солоду, пива, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, мінеральних та питних вод.

637.5

О-97

Ощипок, І.М. Харчові виробництва, формування технології первинної переробки забійних тварин на основі функціональних робочих модулів: моногр./ І.М. Ощипок; Львівський торговельно-економічний ун-т. - Львів: Львівський торг.-екон. ун-т, 2020. - 276 с.: іл. - Бібліогр.: с.264-275 . - ISBN 978-617-602-284-8

У монографії розглянуті технології, процеси і обладнання, які використовуються на підприємствах із забою, первинної переробки худоби, розроблені та запатентовані автором. Запропоновано обладнання для модернізації завантажувально-розвантажувальних і транспортних операцій, а також формування комплектів машин з урахуванням специфіки виконуваних робіт як основи функціональних робочих модулів. Наведено класифікацію видів продукції цехів первинної переробки худоби.

663

К89

Кузьмін, О.В. Харчова та санітарна токсикологія: навч. посіб./ О.В. Кузьмін, В.М. Ісаєнко, Л.М. Акімова; НУХТ, Нац. авіаційний ун-т, МАУП. - Херсон: Олді-плюс, 2020. - 556 с.: іл. - Бібліогр.: с.538-551 . - ISBN 978-966-289-383-0

В навчальному посібнику наведено науково-теоретичні і методичні основи з питань безпечності продовольчої сировини, харчових продуктів, добових раціонів харчування та їх кваліметричної оцінки, визначення характеру взаємодії організму людини з потенційними небезпеками з урахуванням специфіки механізму токсичної дії.

663

К66

Кордзая, Н.Р. Продовольча безпека. Якість та безпечність харчової продукції: моногр./ Н.Р. Кордзая, Б.В. Єгоров. - Херсон: Олді-плюс, 2020. - 156 с.: іл. - Бібліогр.: с.139-156 . - ISBN 978-966-289-320-5

В монографії зроблена спроба узагальнення знань щодо управління якістю та безпечністю харчової продукції в зарубіжних країнах та в Україні. Проведено аналіз структури бази державних стандартів на харчову продукцію, сировину та напої.

663

О-75

Основи сенсорного аналізу харчових продуктів: навч. посіб/ О.Б. Ткаченко, Н.В. Каменева, О.О. Тітлова та ін.; Одеська національна академія харчових технологій. - Одеса: ВД "Гельветика", 2020. - 304 с.: іл. - Бібліогр.: с.302-303 . - ISBN 978-966-992-136-9

У посібнику наведено загальну класифікацію та характеристику органолептичних властивостей продуктів: вина, соків, напоїв, кави, чаю, хлібобулочних, м'ясних та  рибних продуктів. Розглянуто питання якості з точки зору органолептичних властивостей, впливу сировини на якість, правила дегустації та основи організації сенсорного аналізу харчових продуктів.

663

М52

Мережко, Н.В. Управління якістю: підруч./ Н.В. Мережко, В.В. Осієвська, Ю.М. Мотузка; КНТЕУ. - К.: КНТЕУ, 2021. - 328 с.: іл. - Бібліогр.: с.323-327 . - ISBN 978-966-629-469-5

У підручнику розглянуто основні поняття та категорії управління якістю, визначено напрями управління якістю в Україні, висвітлено зміст та особливості міжнародних стандартів ISO серії 9000, вимоги яких покладено в основу систем управління якістю. Приділено увагу питанням, що тісно пов'язані з потребами подальшого розвитку концепції і методології у галузі управління якістю.

637.1

Г80

Грек, О.В. Наукові основи безвідходних технологій відновлюваної сировини: підруч/ О.В. Грек, О.О. Онопрійчук; НУХТ. - К.: НУХТ, 2020. - 323 с.: іл. - Бібліогр.: с.316-321 . -Предм. покажч.: с.312-315 . - ISBN 978-966-612-236-3

В підручнику розглянуто  основи безвідходних технологій відновлюваної молочної сировини, наведено характеристику ресурсів різного походження та готових продуктів, параметри сучасних технологічних операцій виробництва, в тому числі концентрування та розділення знежиреного молока, маслянки та сироватки різними способами. Подано характеристики основних видів високопродуктивного технологічного обладнання для теплового та механічного оброблення.

663

Б91

Бурдо, О.Г.

Енергетичний моніторинг харчових і переробних виробництв: підруч./ О.Г. Бурдо, Ф.А. Трішин, І.І. Яровий. - Одеса: Маджента, 2020. - 246 с.: іл. - Бібліогр.: с. 236-238. - ISBN 978-617-7980-00-0

Підручник містить відомості з енергетичної ситуації у світі, в Україні та в АПК, загальні методологічні принципи енергетичних досліджень та методів енергоменеджменту. Надано основи аналізу теплової ефективності будівель, устаткування, наведено приклади ефективного використання енергії. Представлені результати досліджень, тенденції розвитку теплонавантаженого обладнання, обгрунтовано нові підходи при вдосконаленні енерготехнологій АПК. Пропонуються сучасні підходи і нові апарати для харчоконцентратної, консервної, вино-коньячної, м'ясо-молочної, хлібопекарної, і зернопереробної галузей

663

Б83

Борук, С.Д.  Створення та властивості альтернативних палив на основі некондиційних і вторинних енергоресурсів (відходи енергогенеруючих, хімічних, харчових підприємств): моногр./ С.Д. Борук, А.С. Макаров, О.І. Єгурнов; Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича. - Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2021. - 284 с.: іл. - Бібліогр.: с. 262-283. - ISBN 978-966-423-618-5

У монографії розглядаються питання зі впливу вугільної енергетики на стан довкілля та напрями підвищення її екологічної безпеки. Наведено результати експериментальних досліджень зі створення та застосування дисперсного вугільного палива на основі сировинної бази України

664.6

Т38

Технологія борошняних кондитерських виробів: метод. вказів./ уклад.  О.Я. Давидович; Львівський торговельно-економічний ун-т. - Львів: Львівський торг.-екон. ун-т, 2020. - 112 с.: табл. - Бібліогр.: с.  110-111

Методичні вказівки та завдання до виконання лабораторних робіт для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою "Готельно-ресторанна справа" зі спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа" галузі знань 24 "Сфера обслуговування"

663

К18

Камалі, Мохаммад Хашим Критерії халяль і харам у шаріаті та індустрія халяль/ Мохаммад Хашим Камалі. - Рівне: Волинські обереги, 2021. - 68 с. - (серія неперіодичних видань; №23). - Бібліогр.: с. 61-67. - ISBN 978-1-56564-555-4

Тема халялю й хараму, зокрема в контексті виробництва м'яса і м'ясних продуктів, дуже важлива для мусульман. Етичні аспекти виробництва, безпека та чистота харчових продуктів, добробут тварин вимагають особливої уваги. Дослідження містить практичні поради для суб'єктів індустрії халяль, просуває ідею єдності стандартів та пропонує набір керівних принципів для сприяння цьому.

663

С 24

Свідло, К.В. Методологія і організація наукових досліджень в харчовій галузі: підруч./ К.В. Свідло, Т.А. Лазарєва, Л.О. Бачієва; Укр. інж.-пед. акад. - Харків: Світ Книг, 2020. - 225 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с. 223. - ISBN 978-966-2678-09-3

У підручнику викладено роль науки у науково-технічному прогресі, розглянуто основні задачі наукознавства, питання системності та логіки у науковому пізнанні, характерні особливості інформації у дослідницькій роботі, методику наукових досліджень в харчовій галузі, основи патентознавства, форми підготовки наукових кадрів.

663

М 54

Методи визначення фальсифікації товарів: підруч./ А.А. Дубініна, І.Ф. Овчиннікова , С.О. Дубініна и др. - Київ: Професіонал, 2021. - 272 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с. 257. - ISBN 978-966-370-131-8

Підручник охоплює широке коло питань, які пов'язані з визначенням фальсифікації харчових продуктів, контролем походження товару та захистом споживчого ринку від фальсифікаційних товарів. Наведено й обговорено сучасні літературні джерела стосовно історичних аспектів ідентифікації і фальсифікації продовольчих товарів.

663

Ц 57

Цивільний захист на підприємствах харчової промисловості: навч. посіб./ О.В. Хіврич, Б.Д. Халмурадов, О.П. Слободян и др; Національний університет харчових технологій. - К.: Центр учбової літератури, 2021. - 192 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с. 190. - ISBN 978-617-673-387-4

У посібнику розглядаються теоретичні основи цивільного захисту, державного управління у сфері цивільного захисту, діяльності підприємств різноманітних галузей харчової промисловості у надзвичайних ситуаціях. Наведено характеристику надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, заходи, що виконують органи управління Єдиної державної системи цивільного захисту під час запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків.

663

Ю16

Юдічева, О.П. Товарознавство. Малопоширені овочі: навч. посіб./ О.П. Юдічева; Полтавський ун-т економіки і торгівлі. - 2-ге вид.. - К.: Ліра-К, 2022. - 236 с.: табл. - Бібліогр.: с. 233. - ISBN 978-966-2609-65-3

Матеріал посібника висвітлює питання товарознавчих властивостей малопоширених овочів і викладений відповідно до програми дисципліни "Товарознавство".

663

Г46

Гігієна та санітарія переробних підприємств: навч. посіб./ М.П. Головко, І.Г. Власенко, Т.В. Семко, Т.М. Головко; Харківський держ. біотехнологічний ун-т. - Харків: Світ Книг, 2022. - 222 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с. 211. - ISBN 978-966-2678-74-1

Навчальний посібник містить матеріал, який обгрунтовує з наукових позицій важливі завдання професійної діяльності фахівців з галузі харчових технологій, у тому числі - раціональну організацію санітарного режиму підприємств, що забезпечує санітарно-гігієнічну безпеку харчових продуктів, профілактику захворювань, які виникають внаслідок вживання недоброякісних продуктів харчування та професійних захворювань.

664.6

Т38

Технологічне обладнання хлібопекарської і макаронної галузі: навч. посіб./ К.О. Самойчук, В.О. Олексієнко, Н.О. Паляничка, В.Ф. Ялпачик; Таврійський держ. агротехнологічний ун-т ім. Дмитра Моторного, ОПХВ ім. Ф.Ю. Ялпачика. - К.: ПрофКнига, 2021. - 372 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с. 365. - ISBN 978-617-7762-08-8

Розглянуто будову, принцип дії та класифікацію технологічного обладнання ліній виробництва хлібобулочних та макаронних виробів з урахуванням останніх досягнень науки та вітчизняних виробників техніки.

664.1

С40

Сирохман, І.В. Асортимент і якість кондитерських виробів: навч. посіб./ І.В. Сирохман, В.Т. Лебединець; Львівська комерційна академія. - К.: Центр учбової літератури, 2021. - 636 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с. 633. - ISBN 978-966-364-899-6

Наведено класифікацію і дано товарознавчу характеристику асортименту кондитерських виробів. Розглянуто формування асортименту, вимоги до якості та правила приймання кондитерських виробів. Виділено основні групи і підгрупи, типові представники, їх споживні властивості і відмінні особливості та ілюстрації.

637

І-66

Інноваційні технології та обладнання галузі. Переробка продукції тваринництва: посіб.-практикум/ К.О. Самойчук, С.В. Кюрчев, Н.О. Паляничка и др; Таврійський держ. агротехнологічний ун-т ім. Ф.Ю. Ялпачика. - К.: ПрофКнига, 2020. - 252 с.: граф., рис., табл. - Бібліогр.: с. 248. - ISBN 978-617-7762-06-4

Основною метою проведення робіт, наведених у даному посібнику, є закріплення теоретичних знань, поглиблення і конкретизація відомостей про технологічне обладнання переробних та харчових виробництв, придбання навичок у його експлуатації.

637.1

І-66

Інноваційні харчові інгредієнти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів: підруч./ Г.Є. Поліщук, О.В. Кочубей-Литвиненко, Т.Г. Осьмак, О.О. Басс; Національний університет харчових технологій. - К.: НУХТ, 2020. - 196 с.: рис., табл. - Библиогр.: с. 192. - ISBN 978-966-612-245-5

В підручнику висвітлено інформацію щодо загальних вимог із застосування харчових інгредієнтів у складі молочних та молоковмісних продуктів. Наведено огляд харчових добавок, які використовують у молочній промисловості, характеристики та особливості технологічних функцій дієтичних добавок у технологіях молочних продуктів, наукову методологію створення нових видів молочних та молоковмісних продуктів з інноваційними інгредієнтами, а також аналітичний огляд наукових розробок кафедри технології молока і молочних продуктів із застосуванням натуральних інгредієнтів у складі молочних продуктів.

663

В65

Войналович, О.В. Охорона праці в галузі (харчові технології): підруч./ О.В. Войналович, Є.І. Марчишина; Нац. ун-т біоресурсів та природокористування України. - К.: Центр учбової літератури, 2021. - 582 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с. 431. - ISBN 978-611-01-1228-4

У підручнику представлено вимоги до забезпечення нормативних умов праці на підприємствах з переробки риби та інших водних біоресурсів. Описано організаційні засади та документальне забезпечення функціонування системи управління охороною праці, вимоги безпеки на різноманітних технологічних процесах оброблення риби та інших водних біоресурсів, особливості забезпечення електро- і пожежної безпеки на підприємствах галузі.

664.9

Д46

Димань, Т. Безпека харчових гідробіонтів: підруч/ Т. Димань, Н. Гриневич, Т. Мазур; за ред.  Т. Димань. - Київ: Академія, 2022. - 256 с.: табл. - (Альма-матер). - Бібліогр.: с.254-255 . - ISBN 978-966-580--648-6

В підручнику наведені загальні відомості про поживну цінність харчових морських та прісноводних організмів (гідробіонтів). Детально охарактеризовано основні групи  забруднювальних речовин, наявність  яких негативно позначається на безпечності та якості їстівних водних об'єктів, впливі на організм  людини та заходи щодо зменшення їх вмісту в харчовій продукції водного походження.

663

Т51

Токсикологія продуктів харчування: підруч/ С.А. Воронов, Ю.Б. Стецишин, Ю.В. Панченко, А.М. Когут; за ред. С.А. Воронова; Нац. ун-т "Львівська політехніка". - 2-е вид., допов. - Львів: Львівська політехніка, 2020. - 568 с.: табл. - Бібліогр. в кінці розд.

Висвітлено теоретичні основи харчової токсикології, токсикологічну  дію забруднювачів харчових продуктів на організм людини. Наведено дані щодо канцерогенної, мутагенної  та тератогенної дії токсикантів, а також проблем харчової алергії та дисбалансу компонентів їжі.

637.5

Я66

Янчева, М.О. Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м'яса і м'ясних продуктів: навч. посіб./ М.О. Янчева, Л.В. Пешук, О.Б. Дроменко. - К.: Центр учбової літератури, 2020. - 304 с. - Бібліогр.: с.303 . - Предм. покажч.: с.299-302

В посібнику розглянуто фізіологічні функції, будову, склад, фізико-хімічні та біохімічні властивості тканин м'яса. Особливу увагу приділено основним закономірностям процесів, що відбуваються з м'ясом після забою тварин, під час зберігання та  під впливом біологічних та фізико-хімічних факторів. Наведено основні властивості  м'яса та м'ясопродуктів сільськогосподарських тварин та птиці.

664.6

Б83

Борошняні кондитерські вироби: технологія та устатковання: навч. посіб./ В.І. Оболкіна, С.Д. Дудко, Є.Б. Сидорченко, Ю.Г. Кожанов; НУХТ, Ін-т післядиплом. освіти НУХТ. - К.: ІНКОС, 2021. - 350 с.: іл. - Бібліогр.: с.345-349 . - ISBN 978-617-598-143-6

У посібнику розглянуті особливості технологічних процесів  та наведене сучасне устатковання для вироблення широкого асортименту борошняних кондитерських виробів: цукрового, здобного затяжного печива, крекерів, галет, пряників, вафель, кексів та інших виробів.

637.5

Т38

Технологія м'яса та м'ясопродуктів з елементами НАССР: навч. посіб./ М.П. Головко, І.Г. Власенко, Т.М. Головко, Т.В. Семко; Харк. держ. ун-т харчування і торгівлі. - Харків: Світ Книг, 2021. - 403 с.: іл. - Бібліогр.: с.4020403 . - ISBN 978-966-2678-70-3

У посібнику викладені питання та характеристики сировини, допоміжних матеріалів, м'яса та м'ясопродуктів із різних видів сільськогосподарських тварин.

637.1

Т38

Технологія молока та молочних продуктів з елементами НАССР: нав. посіб/ М.П. Головко, І.Г. Власенко, Т.М. Головко, Т.В. Семко; Харк. держ. ун-т харчування і торгівлі. - Харків: Світ Книг, 2021. - 290 с.: іл. - Бібліогр.: с.273-274 . - ISBN 978-966-2678-71-0

Розглянуто вимоги до молочної сировини, механічне, теплове та санітарне оброблення обладнання і тари. Представлено матеріальний баланс і нормалізація у виробництві молочних продуктів, застосування різних видів пакувальних матеріалів. Викладено традиційні технології виробництва окремих видів молочних та молочно-кислих продуктів.

663

Б40

Безпека продовольчої сировини і харчових продуктів: навч. посіб.- практикум/ В.В. Євлаш, Л.В. Газзаві-Рогозіна, І.С. Пілюгіна, Л.І. Сєногонова; Харківський держ. біотехнологічний ун-т, Луганський нац. ун-т ім. Тараса Шевченка. - Харків: Світ Книг, 2022. - 157 с.: табл. - Бібліогр.: с.126-127 . - ISBN 978-966-2678-73-4

У посібнику викладено основні підходи до забезпечення безпеки харчових продуктів, подано класифікацію контамінантів у харчовій продукції, відображено шляхи забруднення ними їжі. Розроблено конкретні рекомендації щодо виробництва та застосування нових продуктів і харчових добавок, їх санітарно-гігієнічні оцінки.

663

О-75

Основи розрахунку та конструювання обладнання переробних і харчових виробництв: підруч./ К.О. Самойчук, В.С. Бойко, В.О. Олексієнко та ін.; за ред. К.О. Самойчука; Таврійський держ. агротехнологічний ун-т. - К.: ПрофКнига, 2020. - 428 с.: іл. - Бібліогр. в кінці розд. - ISBN 978-617-7762-05-7

В підручнику висвітлені питання загальної методології проектування та розрахунку технологічного обладнання харчових і переробних виробництв: машини і обладнання для механічного впливу на перероблювану сировину, обладнання для різання, подрібнення харчових продуктів та овочів, сепарування сумішей, гомогенізації продуктів та інших процесів.

637.5

В48

Віннікова, Л.Г. Основи птахівництва та переробки птиці/ Л.Г. Віннікова, Н.М. Поварова, О.В. Синиця. - К.: Освіта України, 2020. - 215 с.: іл. - Бібліогр.: с.214 . - ISBN 978-617-7366-89-7

У виданні представлені всі етапи переробки птиці: від вирощування, транспортування та первинної переробки до випуску готової продукції. Особливу увагу приділено питанням формування якості і безпеки продукції птахівництва з урахуванням запитів споживачів та вимог виробництва.

663

І-66

Інноваційні технології харчових виробництв: моногр/ В.А. Піддубний, М.Ф. Кравченко, А.О. Чагайда, С.В. Красножон; за ред. В.А. Піддубного; НУХТ, КНТЕУ. - К.: Кондор, 2021. - 372 с.: іл. - Бібліогр.: с.354-372 . - ISBN 978-617-7458-40-0

В монографії наведено результати аналізу сукупностей енерго-матеріальних потоків, удосконалення процесів енерго- і масообміну у виробництві солоду, технологій забезпечення довготривалого зберігання харчової продукції, способів фасування напоїв. Проаналізовано взаємозв'язки між геометричними параметрами упаковок. Розглянуто технології енергозбереження бродильних технологій та їх апаратурного оформлення. Пропонуються напрямки інновацій щодо традиційних технологій харчових виробництв.

664.6

Л72

Лозова, Т.М. Інноваційні наукові розробки щодо поліпшення якості харчових продуктів на основі борошна : моногр./ Т.М. Лозова; Львівський торговельно-економічний ун-т. - Львів: ВД Львів. торг.-екон. ун-ту, 2023. - 236 с.: іл. - Бібліогр.: с.209-236

В монографії викладені результати інноваційних наукових розробок щодо поліпшення якості харчових продуктів, які виготовляються  на основі борошна. Показана можливість і доцільність використання різних інгредієнтів у складі хліба, макаронних виробів, печива, бісквітів, кексів, тортів, вафель, що здатні зебезпечити високий рівень якості продуктів.

664.6

С91

Сучасні технології та енергетичні потоки при формуванні борошняних напівфабрикатів: моногр/ І.Я. Стадник, В.А. Піддубний, О.В. Хареба и др. - Тернопіль, 2021. - 372 с.: іл. - Бібліогр.: с.360-363 . - ISBN 978-966-305-113-0

В монографії проаналізовано основні конструктивні, технологічні та фізико-хімічні аспекти й принципи формування борошняних виробів. Подано матеріал інноваційних технологій безглютенових напівфабрикатів. Розроблені рекомендації шляхів розрахунку нових робочих органів машин. Окремий розділ розкриває основні можливості використання різної сировини в технології оздоблювальних напівфабрикатів оздоровчого призначення.

664.4

А64

Аналітична хімія кухонної солі, розсолів та високомінералізованих вод: моногр./ О.І. Юрченко, Т.В. Черножук, А.В. Пантелеймонов и др; Харківський нац. ун-т ім. В.Н.Каразіна. - Харків: ХНУ, 2023. - 296 с. - Бібліогр.: с.279-295 . - ISBN 978-966-285-751-1

В монографії наведено систему методик аналізу кухонної солі, розсолів та мінералізованих вод, що дозволяє  визначати вміст основної речовини, макро- і мікродомішок з використанням  різних методів аналізу. Надано результати  теоретичних та експериментальних  досліджень  з використання  ультразвуку для  аналітичного сигналу та  інтенсифікації процесу підготовки проб  кухонної солі та розсолів для визначення мікродомішок.

637.5

В48

Віннікова, Л.Г. Безпечність і якість м'ясних продуктів в сучасних та майбутніх технологіях: моногр./ Л.Г. Віннікова. - К.: Освіта України, 2021. - 146 с. - Бібліогр. в кінці розд. - ISBN 978-617-7366-77-4

В монографії надано огляд сучасного уявлення  про біохімічні і мікробіологічні процеси, які відбуваються при традиційній тепловій обробці та нетеплових і неінвазивних технологіях м'яса і м'ясопродуктів. Значна увага приділена актуальним питанням зберігання продукції без втрати якісних і безпечних показників їх якості.

663

М25

Мардар, М.Р. Товарознавство.Товари тваринного походження: навч. посіб./ М.Р. Мардар, А.Я. Камінський, Ф.Є. Дубровін. - 2-ге вид., стер. - Львів: "Магнолія 2006", 2024. - 295 с.: іл. - Бібліогр.: с.292-293 . - ISBN 978-617-574-035-4

У навчальному посібнику надана товарознавча кваліфікація та характеристика основних груп товарів тваринного походження: молоко і молочні товари, м'ясо та м'ясні продукти, риба і рибні продукти, яйця і яєчні продукти, жирові продукти. Надається характеристика якості різних груп тваринного походження відповідно до діючих в Україні нормативних документів.

663

К20

Капрельянц, Л.В. Біологічна хімія з основами фізіології харчування: курс лекцій/ Л.В. Капрельянц. - Вид. 4-е, переробл. і допов. - Харків: "ФАКТ", 2023. - 228 с.: іл. - Бібліогр.: с.227-228 . - ISBN 978-617-8072-87-2

У виданні розглянуті питання будови, властивостей і метаболізму основних органічних сполук, які зустрічаються в біооб'єктах. Розглянута роль  біохімічних процесів при зберіганні та переробці харчової сировини і продуктів. Викладені поняття сучасної нутриціології, теоретичні основи  і роль харчування в забезпеченні життєдіяльності людини.

664.8

Д81

Дударєв, І.М. Чипси з рослинної сировини: моногр./ І.М. Дударєв, О.В. Кузьмін; Луцький нац. техн. ун-т, НУХТ. - Одеса: "Олді +", 2023. - 221 с.: іл. - Бібліогр.: с.195-221 . - ISBN 978-966-776-0

В монографії подані характеристики найбільш поширених снеків - чипсів. Описані технології виробництва картопляних, овочевих фруктових, зернових чипсів. Описана технологія багатошарових чипсів, зокрема глазурованих шоколадом із додаванням фруктово-овочево-ягідних сублімованих порошків. Проаналізовані фізико-хімічні та органолептичні властивості чипсів із рослинної сировини.

664.6

Д75

Дробот, В.І. Технологія хлібопекарського виробництва: підруч./ В.І. Дробот. - Вид. друге, допов. і переробл. - К.: ПрофКнига, 2024. - 516 с.: іл. - Бібліогр.: с.513-515 . - ISBN 978-617-7762-12-5

У підручнику узагальнені результати досліджень вітчизняних та зарубіжних науковців та досвід впроваджених здобутків в хлібопекарській галузі. Розглянуто використання основної та нетрадиційної сировини та харчових добавок для виготовлення хлібопекарських виробів широкого асортименту та виробів дієтичного призначення. Приділена увага  низькотемпературним технологіям хлібобулочних виробів та пакування продукції.

663

С40

Системи управління якістю на підприємствах харчової промисловості: навч. посіб./ В.В. Кійко, О.П. Мельник, О.В. Кузьмін, Н.В. Попова; НУХТ. - Одеса: "Олді +", 2023. - 278 с.: іл. - Бібліогр.: с.272-277 . - ISBN 978-966-289-727-2

У навчальному посібнику відображено багаторічний міжнародний та вітчизняний досвід у сфері управління якістю харчової продукції. Окрему увагу приділено інструментам управління якістю, особливостям проведення аудиту СУЯ та її сертифікації.

bottom of page