(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Упаковка

663.2

З-17

Зайчик, Ц.Р. Упаковывание тихих напитков в бутылки: Произв.-практическое издание/ Ц.Р. Зайчик, В.А. Трунов . - М.: ДеЛи, 2000. - 205 с.. - Библиогр.: с.204-205

 

663

Т19

Тара и упаковка: сырье, материалы, оборудование: Каталог. - К., 2002. - 320 с

.

664.7

Т38

Технология хранения зерна: Учеб. для вузов/ Е.М. Вобликов, В.А. Буханцов,  Б.К. Маратов и др.; ред.  Е.М. Вобликова; Мин-во образования РФ; Кубанский гос. технологич. ун-т. - С.Пб.; М.; Краснодар: Изд-во "Лань", 2003. - 438 с.. - (Учеб. для вузов. Спец. литература). - Библиогр.: с. 435

Аннотация: В учебнике изложены цели и задачи, стоящие в области хранения зерна и продуктов его переработки, приводятся краткие сведения из истории развития хранения зерна, рассмотрены требования, предъявляемые к качеству зерна, семян и продуктам переработки зерна...

 

663

Т38

Технология упаковочного производства: Учеб. для студентов вузов/ Т.И. Аксенова, В.В. Ананьев, Н.М. Дворецкая и др; Ред. Э.Г. Розанцев. - М.: Колос, 2002. - 184 с.: ил, табл. - (Учеб. и учебные пособия для студентов вузов). - рус.. - Библиогр.: с.182

Рубрики: тара и упаковка --технология упаковочного производства

Аннотация: Представлены сведения об основных типах тароупаковочных материалов, современные теоретические представления о структуре, свойствах, старении и стабилизации полимеров. Приведены примеры практического взаимодействия с конкретными видами пищевой продукции...

 

664.8

С91

Сухарева, Л.А. Тароупаковочные материалы в производстве и хранении пищевой промышленности/ Л.А. Сухарева, В.С. Яковлев, Е.И. Мжачих. - М.: Пищепромиздат, 2003. - 559 с.: рис., табл.. - Библиогр.: с. 554-559.

Аннотация: В монографии обобщены основные закономерности в области создания защитных покрытий для пищевой тары и упаковочных материалов различного назначения, большое внемание уделено анализу закономерностей и принципов модиффикации тароупаковочеых материалов с учетом их молекуляярной и надмолекуляярной структуры. Книга предназначена для специалистов, преподавателей, аспирантов и студентов. 

 

663

Т50

Товарознавство пакувальних матеріалів і тари: метод. вказівки і завдання для студ. ф-ту заочної освіти/ Укоопспілка, Львівська комерційна академія. - Львів: Вид-во Львівської комерц. академії, 2015. - 44 с.: табл. - Бібліогр.: с. 44

Кл.слова (ненормированные): ПОЛІМЕРНА, КАРТОН--папір вологоміцний--дерев'яна--металева

Аннотация: Знання за програмою дисципліни "Товарознавство пакувальних матеріалів і тари" є необхідною умовою формування висококваліфікованих спеціалістів в галузях торгівлі, комерції та виробництва харчових продуктів.

 

664.1

Д72

Драгилев , А.И. Оборудование для производства сахарных кондитерских изделий: учеб. для нач. проф. образования/ А.И. Драгилев , Я.М. Сезанаев; М-во образования РФ, Ин-т развития проф. образования. - М.: ИРПО; Изд. центр "Академия", 2000. - 271 с.: рис. - (Профессиональное образование). - Библиогр.: с. 269.

Кл.слова (ненормированные): сырье, измельчение, просеивание, насос, термическая обработка, карамель, конфеты, ирисные массы, ирисные, корпуса, завертывание, сушилки, халва, мармелад, фасование, тара--какао-бобы

Аннотация: Рассмотрено основное технологическое оборудование для производства сахарных кондитерских изделий, а также упаковочное оборудование, применяемое на кондитерских фабриках. Приведены описания устройств, машин и аппаратов, принципы их работы, эксплуатации и правила техники безопасности при их обслуживании.

 

Автореферати

 

664.8

С30

Семенов, О.М. Удосконалення процесів пастеризаційної і стерилізаційної обробки харчової продукції і напоїв: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.12/ О.М. Семенов; НУХТ. - К.: Каліграф, 2011. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с. 16-18

Аннотация: В дисертації представлено результати аналізу сучасного стану технологій пастеризаційної та високотемпературної стерилізаційної обробки продуктів харчування і напоїв, метою яких є забезпечення їх довгострокового зберігання. Виконано розробку теоретичного обгрунтування інтенсифікації кондуктивного теплообміну в умовах висококонсистентної продукції.

 

664.1

Ш 95

Шульга, О. С. Наукове обгрунтування та розроблення технології біодеградабельного їстівного покриття для кондитерських і хлібобулочних виробів: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.16/ О. С. Шульга; НУХТ. - К.: НУХТ, 2019. - 43 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.32-39

Кл.слова (ненормированные): пряники--мармелад--помадка --їстівний посуд--упаковка їстівна--їстівне покриття

Аннотация: В дисертації за комплексними дослідженнями встановлена доцільність заміни паперової або синтетичної обгортки цукерок та пакування хліба на біодеградабельне їстівне покриття, а також заміни оброблення тиражним цукровим сиропом поверхні пряникових виробів і цукром мармеладу. Їстівний пакувальний матеріал найбільш доцільно застосовувати для продуктів, які реалізуються в місцях їх виробництва та закладах з контрольованими санітарними умовами. Їстівне покриття є матеріалом для створення екологічно безпечного одноразового посуду, зокрема, стаканів для гарячих напоїв. 

 

 

Державні стандарти

 

ДСТУ EN 20 090-1:2002.    Тара металева легка. Познаки і методи визначання розмірів та місткості: Частина 1. Банки з відкритою горловиною (EN 20 090-1:1992, IDT). - Вид. офіц.. - Введ. вперше; Чинний з 01.10.2003. - К.: Держспоживстандарт України, 2004. - 14 с.. - (Національний стандарт України). - укр.

 

ДСТУ EN 20 090-1:2002     Тара металева легка. Познаки і методи визначання розмірів та місткості: Частина 2. Тара загального призначення (EN 20 090-2:1992, IDT). - Введ. вперше; Чинний з 01.10.2003. - К.: Держспоживстандарт України, 2003. - 14 c/. - (Національний стандарт України). - укр.

 

ДСТУ EN12546-3:2003       Матеріали та вироби, які контактують із продуктами харчування. Посудини термоізольовані для побутового використовування: Ч.3. Упаковки охолоджувальні. Технічні умови EN 12546-3:2000, IDT). - Вид. офіц.. - Вид. офіц. - Увед. вперше; Чин. від 2004-07-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2004. - 2 с.. - (Національний стандарт України)

 

ДСТУ 2641:2007      Продукти рибні. Пакування. - Вид.офіц. . - На заміну ДСТУ 2641-94; чинний від 2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 11 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 10-11

 

ДСТУ 7046:2009      Вироби хлібобулочні. Укладання, зберігання і транспортування. - Вид. офіц.. - Уведено  вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 8227-56); чинний  від 2010-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 5 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 5

 

 

 

 

Добавил: CNTB, 21.02.2020, в категорию Тара та упаковка (тематичні списки)