(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

СПИСОК НОВИХ НАДХОДЖЕНЬ ДСТУ №3 2019 р.

ДСТУ 8637:2016 Екстракти фруктові та ягідні. Технічні умови/ ДНДПКІ "Консервпромкомплекс". - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 10 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.10

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на екстракти фруктові та ягідні, виготовлені екстрагуванням вичавок із фруктово-ягідної сировини водними розчинами з додаванням або без додавання цукру та/або лимонної кислоти з подальшим уварюванням або без нього. Екстракти призначено для роздрібної торгівлі та промислового перероблення.

ДСТУ 8645:2016 Зелень петрушки, селери та кропу сушена. Технічні умови/ ДНДПКІ "Консервпромкомплекс". - Вид. офіц. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 16732-71); чинний від 2017-07-01. - К.: УкрНДНЦ, 2018. - 14 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.13-14

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на зелень петрушки, селери та кропу  підготовлену та висушену в сушильних камерах. Зелень сушену призначено для промислової  переробки, для використовування підприємствами ресторанного господарства та реалізації через торговельну мережу.

ДСТУ 8083:2015 Консерви із солодкого перцю. Технічні умови/ Н. Асаулюк, Л. Балатюк, В. Вострікова, М. Зінченко; Центр. лабораторія продуктів переробки плодоовочів, картоплі і винограду. - Вид. офіц. - На заміну РСТ УССР 961-84; чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 12 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.12

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на консерви, виготовлені із плодів свіжого або швидкозамороженого солодкого перцю, відповідним чином підготовленого, розфасованого в скляну або металеву тару, залитого томатним соком з додаванням солі кухонної або розчином солі, цукру й оцту або оцтової кислоти з додаванням пряної зелені, часнику та олії.

ДСТУ 8075:2015 Консерви. Баклажани обжарені. Технічні умови/ Н. Асаулюк, Л. Балатюк, М. Зінченко и др; Центр. лабораторія продуктів переробки плодоовочів, картоплі і винограду.- Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2018. - 11 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.11

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на баклажани обжарені, виготовлені із баклажанів свіжих нарізаних, обжарених у соняшниковій олії, з додаванням відповідним чином підготовлених овочів, зелені, часнику, прянощів, залитих аджикою або заливою. Консерви готові до вживання і призначені для реалізації у торговельній мережі.

ДСТУ 7991:2015 Консерви. Буряки і морква гарнірні. Технічні умови/ Н. Асаулюк, Л. Балатюк, М. Зінченко и др; Центр. лабораторія продуктів переробки плодоовочів, картоплі і винограду. - Вид. офіц. - Вперше; чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 11 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.10

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на консерви, виготовлені із очищених овочів: моркви нарізаної, буряків цілих або нарізаних , які фасовані у скляну або металеву тару, залиті розчином цукру, солі, лимонної кислоти, герметично закупорені і стерилізовані. Консерви готові до вживання та для приготування перших і других обідніх страв, салатів, вінегретів і гарнірів.

ДСТУ 7990:2015 Консерви. Закуски з квашених овочів. Технічні умови/ А. Крохальова, І. Мазуренко, О. Невесела, Т Опаренюк; ДНДПКІ "Консервпромкомплекс". - Вид. офіц. - Взамен Увед. вперше; Введ. с чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 10 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 9

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на закуски з квашених овочів (консерви), виготовлені з квашених різаних овочів з додаванням або без додавання соняшникової олії, цукру, прянощів.

ДСТУ 8092:2015 Консерви. Овочі мариновані. Технічні умови/ С. Галкіна, А. Крохальова, І. Мазуренко, Л. Філіпова; ДНДПКІ "Консервпромкомплекс". - Вид. офіц. - Взамен На заміну ДСТУ 3352-96 (зі скасуванням в Україні ГОСТ 1633-73); Введ. с чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 24 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.23

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на консерви, виготовлені зі свіжих або заздалегідь засолених цілих чи нарізаних овочів одного чи кількох видів у розчині кухонної солі, оцту (або лимонної кислоти), цукру, з додаванням чи без додавання олії, яблучного чи томатного соку, прянощів, зелені. Консерви призначено для реалізації через торговельну мережу та підприємства ресторанного господарства.

Добавил: CNTB, 22.09.2019, в категорию Консервная промисловість