(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Про пиво – ароматний та хмільний напій

З настанням літньої спекотної пори хочеться  випити щось прохолодного, освіжаючого. Чимало людей віддають перевагу такому легкому напою як пиво. Пиво –   дуже давній народний напій, який приготовляють з ячмінного солоду (пророслого ячменю), хмелю, дріжджів і води спиртовим бродінням.   В ньому є вітаміни, мінерали, а також інші поживні речовини  Пиво  підвищує апетит, сприяє засвоєнню їжі,  втамовує спрагу та створює хороший  настрій.  Вчені встановили, що вміст кремнію у пиві значний, і якщо  в помірних кількостях вживати його, то це сприятиме здоров’ю кісток.

З історичних джерел відомо: напій  варили з давніх давен. А швейцарські вчені, завдяки сучасним методам дослідження, виявили сліди солоду в архіологичних  знахідках і спробували з’ясувати, коли в Європі почали варити пиво. Їм вдалося знайти, мабуть, найдавнішу пивоварню, яка була побудована в ІV тисячолітті до нашої ери.                                                                                                                                                                                                                  

Пивоваріння  - важлива галузь економіки України. На підприємствах  країни виготовляють різні марки пива - світле, темне, в пляшках та баночне - вони є найбільш популярними. Кожна марка пива відрізняється характерним смаком, ароматом, кольором і певним вмістом спирту. Ці якості залежать від рецептури і технології виготовлення.             Полюбляють українське пиво і за її межами. На експорт поставляють свою продукцію компанії «Оболонь», Сан ІнБев Україна, «Перша приватна броварня», CarIsberg Ukraine.          Смачне також і  крафтове пиво – пиво маленьких незалежних пивоварень, приготовлене за традиційними рецептами, які роблять акцент на смак і його якість.

Пиво  - корисний продукт харчування. Його широко застосовують в кулінарії: готують кляр, на основі пива для страв з риби і морепродуктів, овочів, м’ яса;  маринування та запікання м’яса; додають пиво в бульони при приготуванні супів, різних соусів та до тіста при випіканні смаколиків з нього. Особливість напою, що він має менше калорій, ніж молоко чи яблучний  сік. На основі  пива створено багато рецептів краси. Наприклад, якщо регулярно ополіскувати волосся пивом, то воно стає блискучим, красивішим та міцнішим.

Є чимало цікавинок про пиво, ось деякі з них:  найдавніший написаний рецепт  - це рецепт пива; у Баварії пиво досі   вважається головним продуктом харчування; в Японії пиво продається  в автоматах; переносний пивний холодильник винайшли в Австралії в 50 – х роках ХХ століття; головним інгредієнтом американського пива є рис, що відрізняє його від пива інших країн. Більше інформації за посиланнями

«Тема їжі в мистецтві»

http://cntb.at.ua/load/tema_jizhi_v_mistectvi/ljubitel_vina_govorit_zi_skljankoju_a_ljubitel_piva_z_susidom/8-1-0-92

«Тематичні виставки»

http://cntb.at.ua/load/starodruki/mizhnarodnij_den_piva_tradicijni_ta_udoskonaleni_tekhnologiji_ta_novi_trendi/5-1-0-481

http://cntb.at.ua/load/starodruki/najpopuljarnishij_napij_pivo/5-1-0-932

«Харчові родзинки»

http://cntb.at.ua/load/kharchovi_rodzinki_recept_tizhnja/pivo_krajin_svitu/7-1-0-216

«Цікаві факти»

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/khmil_vijshov_pivo_z_gm_drizhdzhiv_mozhna_variti_bez_khmelju/6-1-0-943

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/nezvichajni_vidi_piva/6-1-0-942

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/guculske_pivo_iz_kvasiv_znajomit_vsju_ukrajinu_z_vershinami_karpat/6-1-0-941

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/pivnovacija_v_ukrajinskikh_ofisakh_rozlivajut_bezkoshtovne_pivo_shhob_stimuljuvati_tvorchist/6-1-0-938

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/na_cherkashhini_vidkrili_pivovarnij_zavod_novogo_zrazka/6-1-0-93

Іншіhttps://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%BD%D0%BA%D0%B0

https://foodandmood.com.ua/lifehack/711196-6-samykh-vkusnykh-sposobov-ispolzovaniya-piva-v-kulinarii

https://koloro.ua/ua/blog/issledovaniya/pivnoy-rynok-ukrainy-itogi-2017.html

http://ukrpivo.com/korisno-znati/

 

 

Добавил: CNTB, 11.08.2020