(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Фальсифікація. Це явище супроводжує нас у всьому і щодня. Підробка та фальсифікація харчових продуктів існує практично у всіх країнах з давніх часів. Особливо гострою ця проблема стає в 18-19 ст. В багатьох країнах приймається законодавство про кримінальну відповідальність в цій галузі: Франція (1851 р.), Італія (1890 р.), Бельгія (1891 р.), згодом Англія, Австрія, Швейцарія. В царській Росії відповідний закон запроваджено ще за часів Петра I.

А цікаво, до яких хитрощів вдавалися виробники продуктів, наприклад, 100 років тому назад?...

Категорія: Презентація книги | Додав: CNTB, 04.10.2019

Запрошуємо на презентацію новинки, що надійшла до фонду бібліотеки

Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості: матеріали III  Всеукраїнської науково-практичної конференції,

5-6 червня 2019 р., м. Херсон/Херсонський національний технічний університет, кафедра хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції. - Херсон: ХНТУ, 2019. – 117 с.

Категорія: Презентація книги | Додав: CNTB, 30.08.2019

На презентації представлено роботи викладачів Національного університету харчових технологій. Це навчальні посібники для студентів, аспірантів, викладачів, спеціалістів молочної галузі.

Категорія: Презентація книги | Додав: CNTB, 03.06.2019

До Дня науки пропонуємо переглянути сторінки надзвичайно цікавої книги з фонду бібліотеки. Видана книга – результат величезної пошукової, творчої праці ентузіастів, невтомних дослідників славетних імен українських вчених, знаних в світі, та не завжди – в Україні. Автори - відомий вчений-фізик Василь Шендеровський  та журналіст Українського радіо Емма  Бабчук....

Категорія: Презентація книги | Додав: CNTB, 16.05.2019

Сафрис И.Л. Примерные расчеты продуктов спиртового и пивоваренного производств:[пособие]/И.Л.Сафрис, М.М.Коробов; Киевский технологический институт пищевой промышленности. – К., 1939. – 63 с.: табл. 

 

Категорія: Презентація книги | Додав: CNTB, 15.03.2019

Грек О.В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки: навч. посіб. / О.В. Грек, Г.Є. Поліщук, О.О.  Онопрійчук; НУХТ. – К.: НУХТ, 2011. – 211 с.: іл....

Категорія: Презентація книги | Додав: CNTB, 22.02.2019

Ювілей  книги – 125 років

Тихомиров Н.И. Анализы сахаристых веществ. Практическое руководство к химическому исследованию материалов и продуктов свекло-сахарного производства.-Санкт-Петербург; Киев:Изд-во книгопродавца Н.Я. Оглоблина, 1893.- 472 с.: рис.

...

Категорія: Презентація книги | Додав: CNTB, 14.12.2018

Фролова Н.Е. Фізико-хімічні основи одержання ефірних олій . Практикум: навч. посіб./Н.Е. Фролова, В.Д. Іванова, Н.В. Чепель. – К.:НУХТ, 2011. - 264 с.: табл., рис.

Категорія: Презентація книги | Додав: CNTB, 29.11.2018

До професійного свята - Дня працівників харчової промисловості бібліотека презентує книгу

Хліб наш насущний. Використання хліба в українських обрядах і звичаях/упоряд. М. Ткач, Н. Данилевська. – Київ: Укр. Центр духовної  культури. – 2003.- 220 с.: іл....

Категорія: Презентація книги | Додав: CNTB, 18.10.2018

Сьогодні на презентації пропонуємо ознайомитися з книгою, яка присвячена актуальній галузі – упаковування товарів.

   

Федосов С.Н. Инновационные упаковки пищевых продуктов: монография/С.Н. Федосов, А.Е. Сергеева; Одесская национальная академия пищевых технологий.- Одесса: ТЭС, 2012.- 227 с.: ил. 

Категорія: Презентація книги | Додав: CNTB, 15.10.2018