Зимова фруктова пауза
Взимку наш організм сигналізує про вітамінну допомогу. Тут до нас поспішає сімейство цитрусових, які мають досить привабливий зовнішній вигляд та особливий аромат. Цитрусові відмінні від інших фруктів своєю м'якоттю - вона складається зі скріплених між собою сокових «осередків» і «мішечків» з ефірними маслами, які і надають плодам особливий аромат. Цедра цитрусів тривало зберігає плоди. Найдавнішим і загадковим з цитрусових є цитрон. Його цінують за товсту ароматну цедру, яка цілком йде на виробництво цукатів, цитрусових лікерів та парфумерні потреби. Найдорожчий з цитрусових - цитрон сорту «рука Будди». Секрет цього дивного фрукта - в повній відсутності м'якоті як такої. Аромати цитрону мають безліч тонів – від гіркого шоколаду до хризантем. По складності аромату з цедрою цитрона може посперечатися каламондін - гібрид мандарина і кумквата. Його запах оцінюють як гострий мандарин, посилений мускатними нотами і мускусними відтінками. Запрошуємо Вас приготувати вітамінний десерт з цитрусових, який у довгі зимові вечори чудово смакує під душевні розмови з близькими людьми.
http://diamart.info/encyclopedia/tsitron/