(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Зігріваючий напій - пунш

Слово «пунш» походить від староіндійського «панч», що означає «п’ять». Раніше цей напій готували з 5 обов’язкових компонентів: вина, рому, цукру або меду, води або чаю. Або фруктового соку, прянощів. Тепер цього правила не додержують так строго. П'ють пунші здебільшого в гарячому вигляді, хоча їхні смакові якості не погіршуються і після охолодження. Пунш не має строгої рецептури. Приготувати пунш – справа не така вже й складна. Якщо знати певні правила щодо цього. Перш за все не можна вливати гарячу воду в коньяк чи ром, бо при цьому звітрюються ароматичні речовини. Спочатку розчиняють цукор у гарячій воді, потім вже додають ром чи коньяк. Приготовлений напій підігрівають до температури 60-79 градусів. Подають у склянках або чашках. Пунш готується одразу на всіх гостей.

https://volshebnaya-eda.ru/kulinarnyj-klass/prazdnik/punsh/

 

Добавил: CNTB, 13.12.2019, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 30 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.0