(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Улюблена страва - пельмені

Пельме́ні — вироби з тіста із пшеничного борошна з начинкою із меленого м'яса свійської худоби чи риби, грибів, приправ та зварених в окропі. Пельмені - одна з найулюбленіших страв у всьому світі. Святковий стіл, сімейний обід, вечеря, перше, що спадає на думку - пельмені! Багато століть поспіль господині готували їх про запас для застіль в оточенні дітей, онуків, численних родичів. В Україні прабатьками пельменів були вареники, які  завжди вважалися улюбленими ласощами.  Вареники робили з сиром, з вишнею, з картоплею, з гречаною крупою, а пізніше стали наповнювати кругляш з тіста  м'ясом. Так з'явилися пельмені. Є й інша версія появи  пельменів. Відповідно до неї, ця страва виникла в Україні в 13 столітті, разом з монгольськими завойовниками. А монголи рецепт пельменів запозичили у китайців. Майже у кожного народу є подібність  пельменів: італійські равіолі, узбецькі манти, вірменські борак, грузинські хінкалі, литовські колдунай, японські гёдза, єврейський креплах. Але ніщо не зрівняється з рідними улюбленими пельменями! І хто б не був їх творцем, вже багато століть поспіль це блюдо можна назвати «рятівним». Господині готують їх про запас: заморожені пельмені прекрасно зберігаються на холоді. Вживають їх з бульйоном, з вершковим маслом, сметаною, майонезом, оцтом, аджикою, кетчупом, посипавши подрібненою зеленню або обсмаженою цибулею. Можна приготувати і подати до пельменів сметанний соус з томатною пастою, грибний соус та класичний оцтовий соус.

https://t.me/topkyiv.

Добавил: CNTB, 18.02.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 13 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0