(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Традиційні різдвяні страви у різних країнах

Різдво - асоціюється із затишком, яскравою ялинкою, святковими гірляндами та смачною вечерею у колі рідних та друзів. Різдво дарує людям позитивні емоції та віру в те, що прийдешній рік принесе лише радість та щастя. А смачна їжа та особлива атмосфера допомагають налаштуватись на святковий настрій. Різдвяний пудинг або плам-пудинг - головний десерт на святковій вечері у Великобританії, Ірландії. До складу пудингу входять: родзинки, хлібні крихти, цукор, масло, гвоздика, кориця, мускатний горіх. Кучюкай - маленьке литовське печиво з маком. Зазвичай, десерт подається з  молоком, щоб структура стала більш м’якою, а смак - насиченим. Латкес - важлива частина святкового столу на Хануку в Ізраїлі. Це оладки з тертої картоплі, смажені до золотистої скоринки у великій кількості олії. Різдвяний карп - обов’язкова страва на святковому столі у Чехії. В Німеччині подають штоллен - випічку з цукатами та родзинками, яка за формою та кольором нагадує малюка Ісуса, загорнутого у пелюшки. На Кубі до столу подають рис, чорну квасолю, рисовий пудинг, ромовий пиріг. Найяскравішим гарніром є смажені банани. У різних регіонах Італії різдвяна вечеря відрізняється.  Єдина страва, яка об’єднує всю країну - святковий кекс панеттоне. Його готують із солодкого дріжджового тіста з додаванням цукатів, шоколадної крихти, родзинок та горіхів. Торт-безе Павлова - зірка різдвяного столу у Новій Зеландії. Він був створений спеціально для легендарної прими-балерини Анни Павлової і названий на її честь. Парильяда - національна аргентинська страва і основне частування на різдвяній вечері. Її основою є яловичина, яку зазвичай готують на грилі. Меломакарона - солодке печиво, у вигляді овальних коржиків. Ця страва є обов’язковим елементом грецького різдвяного столу. Французи не можуть уявити святкування Різдва без особливого десерту - рулет  «Поліно», який готують із бісквітного тіста з шоколадним кремом. Зверху торту імітують структуру кори дерева. Як прикраси виступають ягоди, цукрова пудра, солодкі сніжинки, марципанові шишки, грибочки, тощо. Улюблена страва ірландців на різдвяному столі - копчений лосось з креветковим коктейлем, який викладають на свіже листя зеленого салату. Туррон - страва, без якої важко уявити Різдво в Іспанії. Десерт готують з меду, мигдалю, яєчних білків та цукру. Кутя - солодка каша із пшениці, ячменю, іноді рису, з додаванням меду, маку, родзинок та горіхів. У різних куточках України рецепти відрізняються складом круп і додатків. У Святвечір похресники несуть кутю своїм хресним батькам на святкову вечерю. А натомість отримують подарунки.

https://radiotrek. rv.ua

 

Добавил: CNTB, 03.12.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 42 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7