(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Солодкий болгарський перець

У болгарській мові перець зветься просто “піпер”, тобто “перець”. По­пулярну назву «болгарський» він отримав завдяки селекціонерам з цієї південної країни. Жовтий, зелений, червоний, помаранчевий — яскраві, соковиті, ароматні плоди не лише доповнюють меню, а й поповнюють організм важ­ливими мікроелементами та вітамінами.

Солодкий перець за вмістом вітаміну С обігнав лимони! Ас­корбінова кислота у поєднанні з вітаміном Р сприяє зміцненню кровоносних судин і зниженню проникності їх стінок і ламкос­ті. Перець стимулює апетит, прискорює обмін речовин, розрі­джує кров та знижує артеріаль­ний тиск, він просто необхідний для зміцнення імунітету. Сік з солодкого перцю поліпшить стан шкіри, стимулює ріст нігтів і волосся. А чоловікам допоможе від облисіння. Вживати солодкий перець не варто людям зі зниженим тиском,  з порушенням серцевого рит­му, при підвищеної кислотнос­ті, захворюваннях нирок і пе­чінки. Найкраще їсти свіжий солодкий перець, до­давати в овочеві салати. Його  маринують і запікають, фарширують, додають у супи і овочеві рагу. Готують соуси. Якщо очистити перчини, скласти пірамідкою і заморози­ти, а взимку нафарширувати, домівка наповниться чудовим ароматом літа. Перець застосовується при приготуванні багатьох страв. Це може бути м'ясний салат з овочами по-корейськи; фріттата з беконом, болгарським перцем та кукурудзою; овочевий суп з куркою та вершками; фарширований перець; свинина з кисло-солодким перцем; бутерброди з печеним перцем та сиром та багато інших.


 

https://medfond.com › vse-pro...

Добавил: CNTB, 29.09.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 13 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.0