(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Скарбниця поживних речовин - горох

Батьківщиною гороху вчені вважають Близький Схід і Середземномор'я. В наших краях горошок з'явився тільки в 18 столітті. Подавали його як делікатес. Залежно від сортової приналежності, умов вирощування до складу гороху входять вітаміни групи А, В, В1, В2, В5, В6, В9, РР, Н, Е, мікро і макроелементи, білки, вуглеводи і рослинні жири. Споживачів радують унікальні смакові якості, як вареного гороху, так і свіжого або маринованого. Слід сказати, що до складу гороху входять грубі волокна і клітковина. Вегетаріанці часто замінюють м'ясо бобовою культурою. В різних країнах готують горох по різному: відварюють і подають з маслом як гарнір, як начинку для пиріжків, в супах, овочевих стравах. В Європі Греції, Туреччині та на Кіпрі горох люблять тушкувати з м'ясом і картоплею. У Німеччині - варять густу «кашу» на м'ясному бульйоні і подають її зі шкварками. Цікаво, що калорійність сушеного гороху підвищується більш ніж в 4 рази! Гороховий суп  - смачна і ніжна страва. У господинь є свої секрети приготування супу. Є декілька хитрощів, які допомагають досягти гарного результату. Правильне замочування гороху – це головна хитрість у приготуванні смачної страви. Для того щоб ваш суп вийшов ніжним, потрібно замочувати горох близько 6 годин. У кімнаті не повинно бути жарко. Якщо ви перетримаєте горох, то  він закисне. А, якщо його не до кінця замочити, то він буде жорстким.

  https://www.gastronom.ru/recipe/32084/garnir-iz-seldereja-i-zelenogo-goroshka

 

Добавил: CNTB, 14.02.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 11 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.0