(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Сирна запіканка з хурмою

Потрібно: хурма – 1 шт., сир 400 г., манна крупа – півсклянки, .цукор – 100 г., сметана 100 г., борошно – 40 г., яйця – 2 шт., ванілін – 1 пакетик, розпушувач – 1 ч.л.

 Змішай сир і яйця у великій ємності, додай цукор, борошно, ванілін, манку та сметану. Ретельно перемішай та залиш на 30 хвилин. Хурму потрібно нарізати соломкою. Одну половину поклади в тісто. Змасти форму для запікання олією, присип манкою, виклади сиркову суміш. Змасти майбутню запіканку сметаною та запікай у духовці 45 хвилин при температурі 180 градусів. Витягни запіканку та прикрась рештою хурми.

 

Ukr.Media.

 

Джем із хурми

 

Інгредієнти:

Хурма – 1 кг.

Вода – 80 мл.

Лимон – 1 шт.

Кориця – 0,5 ч.л.

Бадьян – 2 шт.

Ванілін – 1 пакетик.

Рожевий перець – 10 горошків.

Приготування:

1. Очисть хурму від шкірки та натри на терці.

2. Закип’яти воду з лимонним соком і приправами, додай трішки лимонної цедри. Вари 15 хвилин на маленькому вогні, постійно помішуючи.

3. Додай хурму та вари ще 20 хвилин, після чого – зніми з плити та витягни цедру.

4. Дай джему постояти, після чого розклади в стерилізовані банки та закатай.

Смузі з хурмою та бананом

 

Інгредієнти:

Хурма – 2 шт.

Банан – 2 шт.

Йогурт – 200 гр.

Апельсиновий сік – 150 гр.

Мед, мускатний горіх, м’ята – за смаком.

Приготування:

1. Зніми шкірку з хурми та банана, м’якоть подрібни блендером.

2. Додай сік, йогурт, мед та мускатний горіх. Ще раз ретельно перебий блендером.

3. Розлий по келихах та прикрась листочками м’яти.

 


 

 

 

Добавил: CNTB, 06.11.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 14 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.0