(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Що приготувати восени

Восени на ринках з'являється маса сезонних овочів та фруктів: гарбуз, гриби, сливи, баклажани — все йде в хід. Страви осіннього меню не тільки корисні, але дуже смачні. Вони зігрівають в холоди і створюють відчуття домашнього затишку. Гарбуз – надзвичайно корисний продукт. При невисокій калорійності містить вітаміні і поживні речовини. Вживання овоча допомагає знизити рівень холестерину в крові, поліпшити внутрішньотканинну циркуляцію рідин, що корисно для серця і нирок. Гарбуз активізує роботу печінки і процеси травлення. З гарбуза можна приготувати велику кількість смачних страв. Обов'язково варто спробувати крем-суп. Навіть двох столових ложок такого супу достатньо, щоб підняти настрій в погану осінню погоду. Серед осінніх фруктів варто виділити сливи. Свіжі й сушені сливи багаті антиоксидантами, органічними кислотами, пектинами і дубильними речовинами, покращує травлення в цілому. Крім того, плоди сливи  очищають кров, виводять токсини і шлаки з організму, зміцнюють печінку. Пропонуємо вам приготувати ароматний сливовий пиріг, який прикрасить будь-яке осіннє чаювання в колі близьких і друзів. Баклажан  чудовий дієтичний продукт. Вживання баклажанів знижує рівень холестерину в крові, нормалізує водно-сольовий і ліпідний обмін, покращує роботу травної системи, виводить з організму солі.  На Сході баклажан називають "овочем довголіття" і особливо рекомендують їсти літнім людям.  Баклажани  варять, смажать, запікають, готують на грилі.  З баклажанів виходить дуже смачна ікра. Рататуй — це традиційне овочеве блюдо з перців, баклажанів і кабачків. Рататуй — класика світового вегетаріанського меню. Це оригінальне і корисне блюдо. Перець, що входить в його склад, містить вітаміни С і Р, які сприяють зміцненню стінок кровоносних судин, зменшують їх проникність і гальмують виникнення тромбів. Осінні запашні гриби містять у своєму складі білки, клітковину, цукри, мінерали  і вітаміни  — все те, що вкрай необхідно для життєдіяльності організму. При регулярному вживанні гриби можуть служити профілактикою онкологічних захворювань.  Вони володіють протизапальною і ранозагоювальною дією, допомагають розщеплювати жири і покращують травлення. Гриби смажать з картоплею, тушкують або готують з них смачні супи. Восени величезна кількість дуже смачних, корисних сезонних продуктів, якими потрібно встигнути насолодитися. І якщо знати правильні рецепти, то у вас вийде це сповна.
stravy.net

 

Добавил: CNTB, 04.09.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 17 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7