(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Сезон овочів

Літо - найкращий час для кулінарних експериментів. Сезон овочів у розпалі. З них можна приготувати все, що завгодно. Щоб овочі не набридли, вносьте до меню різноманітність, находьте нові рецепти. Страви з овочів – важливе джерело вуглеводів, мінеральних речовин, органічних кислот і вітамінів. 

 Гарніри з овочів доповнюють страви з м'яса, птиці і риби, зба­гачують поживними речовинами. До страв з жирного м'яса і птиці використовують  тушковану, квашену капусту, овочі, тушковані з томатною пастою. До страв з нежирного м'яса  – відварну картоплю, картопляне пюре, овочі в молочному соусі. До вареного м'яса подають відварну картоплю, картопляне пюре, зелений горошок. Смаженого – смажену картоплю, складні овочеві гарніри. До вареної і припущеної риби – картоплю варену. Приготуйте пісний овочевий салат з кунжутною заправкою. Потрібно: капуста червоноголова - 250 г, морква - 150 г, огірок - 200 г, сіль - за смаком, насіння кунжуту - 2,5 ст. л., соєвий соус - 1 ст. л., оцет яблучний - 1 ст. л., цукор - 1 / 2 ч. л., соняшникова рафінована олія - 3 ст. л., кунжутна олія - 1 ч. л. Дивуйте своїх найрідніших різноманітними смаколиками.  Не гайте час - приготуйте суп з цвітної капусти. Потрібно: цвітна капуста - 1 кг, цибуля-порей - 150 г, вершкове масло - 80 г, пшеничне борошно - 70 г, вершки 15% - 200 г, яєчні жовтки - 2 шт., бульйон  - 1,5 л,  сіль - за смаком. Звернуть увагу на  тушковані кабачки  з грибами. Інгредієнти : 2 кабачки, 2 помідора, 300 г  грибів, 4 столові ложки сметани, часник, сіль і спеції. У першу чергу потрібно потушити гриби зі сметаною. Кабачки нарізати невеликими кільцями, обваляти в борошні з обох сторін і обсмажити на сковороді. Помідори нарізати кільцями і злегка підсушити на сухій сковороді. Після цього викласти на блюдо обсмажений кабачок, припустити його подрібненим  часником. Викласти зверху шар з тушкованих грибів в сметані, а після цього тонким шаром помідори. Все посипається дрібно нарізаною зеленню. Можна збризнути невеликою кількістю соєвого соусу.

Уявіть, що кухня — це поле для творчості, а приготування страв  захоплюючий творчий процес. Потішить рідних «огірковим деревом». У огірка великого розміру потрібно зрізати низ і трохи верх. Вгорі зробити отвір і викласти пучечок зелені. У «стовбурі» зробити надрізи, куди вставити порізаний кружальцями редис. Морква -  ще один із найкращих продуктів для карвінгу. Квіти з редиски доповнять овочеві шедеври. З пекинської капусти вийдуть чудові айстри. Прикраси із овочів стануть чудовим доповненням ваших кулінарних витворів.

 

 https://delo.ua/business/bolshe-vsego-v-ukraine-podorozhali-ovoschi-i-fru-354340/

Добавил: CNTB, 28.08.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 21 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7