(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Рис з броколі та овочами

Потрібно: 1 стакан відвареного круглозернистого рису; 400 г бланшованих суцвіть броколі; 100 г сиру чеддер; 400 г телячого фаршу — для не вегетаріанського варіанту; 3 курячих яйця; 150 мл молока; щіпка молотого мускатного горіху; чорний перець за смаком; трохи вершкового масла для змащування форм; панірувальні сухарі ;сухий гранульований часник. Заздалегідь готуємо головні складові запіканки — рис та броколі. У цьому і криється секрет швидкого приготування. Дно форм змащуємо шматочком вершкового масла. Панірувальні сухарі змішуємо з сіллю та гранульованим часником, присипаємо поверх масла. Якщо готуєте з фаршем, то його треба посолити, поперчити та розподілити помірним шаром на дно змащених форм.

Для вегетаріанського варіанту першим шаром підуть броколі. Наступним викладаємо рис, трошки приминаємо, щоб шари запіканки поєдналися. Готуємо заливку — яйця змішуємо з молоком, додаємо сіль та перець. Заливаємо запіканку та ставимо форми у розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин, якщо у страві є фарш — на 25 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо натертим чеддером, а також сухарями з часником. Запікаємо до скоринки та подаємо гарячу броколі з рисом до столу.

https//www.metro.uahttp://cntb.com.ua/_nw/2/69306016.jpg

Добавил: CNTB, 28.04.2022, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 18 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0