(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Пляцок «Спогади про літо»

Потрібно для тіста: борошно – 1,5 склянки, розпушувач – 1 ч.л., сода – 1 ч.л., цукор – 1,5 склянки, какао – 3 ст.л., олія – ¾ склянки, вода – ½ склянки, яйця – 5 штук.

Для крему: вершки (від 30%) – 500 мл, цукор – 5 ст.л., лимонний сік – 2 ст.л., вода – 100 мл., желатин – 24 г (6 ч.л.), вишня (свіжа чи заморожена) – 700 г.

Для глазурі: вершки – 150 мл., шоколад чорний – 150 г.

Коржі. Склянку какао, цукру, олію та воду змішуємо у каструльці. Доводимо до кипіння, помішуємо поки не розчиниться цукор. Знімаємо з вогню,  охолоджуємо. Білки відділяємо від жовтків. Збиваємо білки до  піни,  додаємо цукор, добре збиваємо. По одному додаємо жовтки, збиваємо. Додаємо охолоджену суміш, акуратно вимішуємо лопаткою. Усі сухі інгредієнти додаємо до рідких, обережно вимішуємо лопаткою. Дно форми  застеляємо пергаментом, виливаємо тісто, розрівнюємо. Випікаємо при температурі 180 градусів 50 хвилин.  Охолоджуємо  при відкритій духовці. Виймаємо корж з духовки, розрізуємо на 2 коржі.

Крем. Вишні засипаємо цукром, додаємо лимонний сік, варимо до м’якості. Збиваємо на пюре. Розводимо у воді желатин, вливаємо до гарячого пюре. Охолоджуємо. Охолоджені вершки збиваємо до густого крему, в три заходи додаємо до вишневе пюре. Збиваємо до однорідності. Залишаємо до загустіння. На корж, що буде знизу, викладаємо половину вишневого крему, вирівнюємо, накриваємо другим коржом, викладаємо решту крему, вирівнюємо, ставимо в холодильник до повного загустіння крему.

Глазур. Вершки нагріваємо до кипіння, знімаємо з вогню, додаємо подрібнений шоколад, залишаємо на 5 хвилин. Розмішуємо до однорідного стану, залишаємо до легкого загустіння. Виливаємо зверху на вишневий крем, розмащуємо. За бажанням прикрашаємо пляцок вишнею.

https://postila.ru/post/53434111

Добавил: CNTB, 06.09.2018, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: Пляцок «Спогади про літо»
Просмотров: 11 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0