(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Пиво – кулінарний інгредієнт

Пиво — чудовий маринад для м'ясних страв. Пінний напій будь-яке м'ясо насичує ароматом, робить його м'яким і смачним. М'ясо маринують в напої від 3 до 6 годин з цибулею і спеціями. Пиво відмінно підходить для створення найрізноманітніших маринадів, бо добре поєднується з безліччю інгредієнтів. Можна додати соєвий або інші азіатські соуси, джеми та фрукти для отримання різноманітних смаків. Свинина, замаринована в пиві з додаванням шматочків ананаса та ананасового соку з імбиром, придбає оригінальний кисло-солодкий смак. Дуже смачною виходить курка, якщо запекти її в духовці з використанням пива.  Вимиту курку підсушують паперовою серветкою і натирають сумішшю спецій по своєму смаку. У банку наливають пиво і надягають на неї тушку так, щоб вона щільно сіла. Далі курку відправляють запікати в попередньо розігріту духовку. В процесі приготування пиво випаровується і насичує м'ясо хлібним ароматом, робить його ніжним і соковитим. До речі, випічка на пінному напої завжди вдається, а замісити можна різні види тіста: листкове, пісочне або  бісквітне. Найпростіший рецепт: взяти муку (500 г), додати сіль, перемішати і туди порубати в крихту або натерти на тертці пачку масла або маргарину (200 г), потім влити склянку холодного пива (200 мл) і потроху підсипаючи борошно, замісити тісто. З такого тіста добре випікати піцу або пиріжки. Якщо ви любити страви у фритюрі, то дуже смачну хрустку скоринку можна зробити з кляру на пиві. Ось один з рецептів: у мисці змішують борошно (3 столові ложки), сіль, перець і спеції за смаком, додають соус чилі (2 чайні ложки), вливають пиво (100 мл) і перемішують до однорідності. Суміш залишають «відпочити» на 10 хвилин і потім починають обсмажувати продукти. Порада: якщо у вас є квіти в горщиках, то пиво стане для них гарним добривом. Напій містить поживні речовини, які стимулюють ріст коренів і покращують цвітіння рослин. Це хороший засіб для підживлення розсади. Для поливу напій  розводять водою у відношенні 1 до 10. Це відноситься тільки до живого пива, пастеризоване для рослин шкідливе.

 

 

 

 

Добавил: CNTB, 18.08.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 14 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0