(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Пісні страви до Великоднього посту

Пісний стіл – це  відкриття нових смаків і граней їжі. Продукти, дозволені для вживання в піст: овочі, фрукти, крупи, гриби, горіхи, мед, бобові, домашня консервація, пісна випічка. У певні дні дозволяється вживати рибу. Список обмежень: м’ясо, риба і морепродукти, алкоголь, молочні та кисломолочні продукти,  яйця,  солодке. На обід приготуйте смачний гороховий суп. Якщо хочете зварити суп швидше - вибирайте подрібнений горох зеленого кольору. Якщо готові витратити час, то вам піддійте жовтий горох. Капусняк з грибами – відмінний варіант ситного обіду. Для приготування знадобиться картопля, сухі сушені гриби, квашена капуста, томат, морква та цибуля, перець, лавровий лист, сіль, зелень петрушки - за смаком. Гречана каша з грибами – проста, корисна і смачна страва. Добре її доповнюють салати з капусти, моркви, стручкової фасолі. З гарбуза, цибулі, томатної пасти, цукру, рослинної олії з додаванням оцту за смаком, виходить фантастично смачна ікра з гарбуза. Оцет можна замінити на кислі яблука. Ніжні, смачні, ароматні пісні вареники  можуть готуватись з різними начинками: з грибами, з гречкою та квашеною капустою, з картоплею, з капустою та грибами, з вишнею, з яблуками, зі шпинатом та інше. Салат з помідорами і консервованою білою квасолею, з додаванням розмарину, прикрасить вашу вечерю. Всіма улюблений з дитинства популярний салат вінегрет. До складу входить відварний буряк, картопля, морква,  квашена капуста або солоні огірки, зелена або ріпчаста цибуля. Страва смачна і корисна, містить багато вітамінів. Багато хто з наших співвітчизників звикли заправляти вінегрет рослинним маслом. Цей варіант прийнятний, коли в складі салату багато солоних і маринованих овочів. У Франції слово «вінегрет» (Vinaigrette) означає «оцет», так само називається пікантна салатна заправка, яка готується з масла з додаванням гірчиці, фруктового соку або оцту. Незважаючи на суворі обмеження у використанні інгредієнтів, салати і закуски, приготовані з овочів, дуже смачні і надзвичайно корисні. Поглянь, яку різноманітність страв можна приготувати під час посту! Часникова картопля по-італійськи, картопля по-селянськи, салат з рису і овочів,  із буряка з чорносливом і горіхами,  із броколі з мигдалем, картопляний салат з редискою і гірчицею, ніжний салат з нутом і зеленю, печений гарбуз із грибами та часником, фарширований перець з овочами,  кабачки в горіховому соусі,  гриби, суп-пюре з коренеплодів, пісний розсольник, суп із червоної сочевиці із зеленню, квасолевий суп. Пісні страви до Великоднього посту, приготування яких не забере багато часу, є легкими та водночас поживними.

tochka.net

 

Добавил: CNTB, 26.03.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 17 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0