(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Осінній суперпродукт- гарбуз

Сезон гарбузів у розпалі. Головний овоч осені багатий на вітаміни, амінокислоти і білки. Гарбуз можна поєднати з м’ясом, з грибами, з іншими овочами. Якщо хочете  солоденького – сміло випікайте солодкі пироги з гарбузом та фруктами і робіть  фреш та коктейлі. Гарбуз – відмінний продукт для профілактики серцево-судинних захворювань, анемії та ожиріння. Споживання овочу покращує процеси обміну речовин, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і регулює водно-сольовий баланс в організмі. Гарбуз заспокоює нервову систему, сприяє міцному сну, уповільнює процеси старіння і дбає про красу шкіри. М’ясна запіканка з гарбузом та помідорами особливо сподобається любителям ситних м’ясних страв. Максимум смаку та задоволення! Потрібно: 1 кг м’яса за смаком, 1 гарбуз середньої величини, 150 г рису, 100 г цибулі, 100 г вершкового масла, 3 помідори, сіль, перець. М’ясо нарізати дрібними шматочками, всипати у невелику каструлю, залити водою так, щоб м’ясо було злегка покрите. Тушкувати до готовності на слабкому вогні. Рис відварити до напівготовності. Цибулю обсмажити до золотистого кольору у маслі. Гарбуз нарізати тонкими скибочками. Готове м’ясо змішати з рисом і цибулею, поперчити, посолити. У  сковороду, змащену вершковим маслом, покласти шар гарбуза, тоді – м’ясо з рисом, знову шар гарбуза, а зверху викласти кружальцями помідори по всій поверхні. Влити трохи окропу або підсоленого бульйону й запікати в духовці під кришкою до готовності гарбуза. Ніжний суп-пюре з гарбуза та грибів – це ідеальний варіант для гурманів. В суп можна  додати сухарики або їсти його з грінками. Солодка, поживна,  гарбузова запіканка  з яблуками, горіхами і медом, стане чудовим десертом на вашому столі. До запіканки додайте гарбузовий лате. Зігріваючий напій холодними осінніми ранками пробудить вас, зарядить енергією і подарує хороший настрій на весь день. Для тих, хто надає перевагу ароматному та смачному чаю і любить влаштовувати затишні чаювання з друзями та сім’єю, є відмінний рецепт гарбузового чаю. Потрібно: ¼ чашки гарбузового пюре, 2 чашки міцного чорного свіжозвареного чаю,1 чашка гарячого молока, трішки меленої кориці, мускатного горіха, гвоздики, цукор за смаком. Під час осіннього та зимового авітамінозу варення з гарбуза з обліпихою чудово підживлять організм вітамінами і ще доповнить прекрасним настроєм. Гарбузово-апельсиновий пудинг стане справжньою окрасою для осіннього столу. Сміливо пригощайте таким десертом своїх гостей і ніхто не піде голодним чи незадоволеним.

 

https://t.me/inlvivinua.

 

 

Добавил: CNTB, 08.10.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 31 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7