(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Новорічні смаколики

Згідно з китайським східним календарем 2021 рік пройде під заступництвом Білого Металевого Бика. Бик любить чесних, відповідальних і працьовитих людей. Рекомендується приділити увагу своїй кар'єрі. Займіться своїм здоров'ям, бережіть нерви - це час стресів. Лінощі і легковажність можуть розгнівати Бика. Зустрічати Новий рік найкраще вдома, в колі рідних і коханих людей. Вибирайте одяг білих і світлих кольорів. Уникайте червоного кольору в одязі, щоб не розлютити бика. На новорічному столі повинен переважати білий колір. На стіл подайте страви з овочів, салати, соління. Для напою оберіть компот, морс, натуральний сік, вино, шампанське, солодкий лікер чи коктейлі на будь-який смак. Уникайте телятини і яловичини. Використовуйте інші види м'яса. Прикрашати страви на святковому фуршеті слід тертим сиром або курячим білком.  Подумайте над меню до святкового столу. Читайте у нашому матеріалі найцікавіші ідеї страв. Відомий український кулінар, випускник кулінарної школи Le Cordon Bleu, Євген Клопотенко пропонує не просто їсти мандарини а приготувати салат з мандарин з буряком з додаванням в нього листя свіжого базиліка. Святковий салат з буряком і мандаринами без м'яса і майонезу - в цьому його основна ідея. Потрібно: буряк; листя базиліка; мандарини; сіль і перець за смаком; оливкова олія. Буряк очищаємо, ріжемо на тонкі скибочки, обсмажуємо на сковороді з оливковою олією протягом 3-5 хвилин. Буряк має залишатися трохи твердим. Мандарини чистимо від шкірки і розбираємо на шматочки. Листя базиліка обриваємо зі стебел. Змішуємо в мисці всі інгредієнти, додаємо мелений перець, трохи солі і оливкової олії. Пропонуємо вам рецепт - салат з гарбуза і хурми від Євгена Клопотенко. Потрібно на 2 порції: 200 г гарбуза, 1 невелика хурма, сік одного апельсина,1-2 щіпки кориці,100 г натурального йогурту, 1 ч. л. меду, 2 ч. л. великих панірувальних сухарів, кілька листочків м'яти. Гарбуз очистіть і наріжте кубиками. У каструльку вилийте сік апельсина, додайте гарбуз і корицю. Доведіть до кипіння і на маленькому вогні варіть до тих пір, поки гарбуз не стане м'яким. Після варіння дістаньте гарбуз з соку. Хурму очистіть і теж наріжте кубиками. Для заправки змішайте йогурт з медом. У глибокій мисці змішайте гарбуз, хурму і заправку. Туди ж додайте панірувальні сухарі. Прикрасьте салат листочками м'яти. Шеф-кухар радить  трохи змінити рецептуру звичних салатів і зробити їх смачнішими. Наприклад, майонез замінити на домашній, або ж на сметану з часником. Також в якості заправки можна використовувати медову гірчицю або ж заправку з олії, лимона і гірчиці. Замінити відварювання або обсмажування овочів на запікання. Так ви збережете більше смаку. Варто звернути увагу на корінь пастернаку, моркву, селеру, айву. Смачного свята! 

https://lifestyle.24tv.ua/menyu_na_noviy_rik_shho_prigotuvati_vdoma_retsepti

 

 

 

Добавил: CNTB, 03.12.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 38 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.0