(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Ніжні гречаники

Гречаники є дуже розповсюдженою стравою української кухні. В одних регіонах так називають гречані млинці, в інших – гречані вареники. Ми даємо рецепт котлет з гречки та м’ясного фаршу. Так готують в різних частинах країни. Інгредієнти: фарш зі свинини та яловичини 500 гр., гречана каша 500 гр., сіль за смаком, перець чорний мелений за смаком, яйце 1 шт., цибуля 2 шт., борошно приблизно 2 ст. л., олія для смаження. Оригінальний смак мають гречанки під томатним соусом. Інгредієнти: гречана крупа – 1 склянка; м’ясний фарш – 0,7 кг; куряче яйце – 1 шт.; цибуля – 2 головки; томатна паста – 1 ст.; масло – для смаження; морква – 1 шт.; приправа – за власним уподобанням. Відварюємо гречану крупу. Подрібнюємо в блендері 1 головку цибулі. Додаємо в нього приправу, яйце, м’ясний фарш. Підсолюємо масу і все добре перемішуємо. Остиглу кашу додаємо у фарш, знову все ретельно вимішуємо. Ліпимо невеликі котлетки і обсмажуємо їх на сковороді. Для томатного соусу змішуємо подрібнену цибулю, натерту моркву, томатну пасту, питну воду. Встановлюємо соус на вогонь і тушкуємо протягом 5 хвилин. Укладаємо гречані котлети в соус, накриваємо кришкою і готуємо ще 25 хвилин на повільному вогні. Посипаємо їх рубленими кропом і петрушкою.

https://zaxid.net/news

Добавил: CNTB, 17.04.2022, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 24 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7