(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Несподівано про горілку

Виявляється, що помірне вживання  горілки може мати зовсім несподіваний ефект для організму, передає Ukr.Media. Дізнайтеся, чому горілку, в малих кількостях, вживати дуже  корисно! Горілка не містить цукру, дріжджів, жирів, холестерину, натрію або вуглеводів. У її складі - тільки етанол та вода. Це один із самих низькокалорійних алкогольних напоїв. Горілка збільшує приплив крові до серця і піднімає рівень "хорошого" холестерину,  має антисептичні властивості. Вона може допомогти в лікуванні подряпин і невеликих ран, запобігти поширенню інфекції. Розтирання горілкою або її вживання може мати терапевтичний ефект. Допомагає розслабитися, заснути, надає заспокійливу дію на мозок. Горілка знижує рівень стресу. Доведено вченими! Основна частина горілки сьогодні виробляється з зерна, лише мала частина - з картоплі. Горілка визнана найчистішим міцним напоєм у світі. Особливо вона добре п’ється з вірними друзями та під правильну закуску. Хто, як не хлібосольний українець знає в цьому толк ? Пити краще охолоджену горілку з запітнілої  пляшки, таку, що постояла в холодильнику 2-3 години. Для горілки ідеально підходять 5-грамові чарочки – «на один ковток». Горілка, яку ми п’ємо зараз, була стандартизована лише в 19 столітті. У чистому вигляді горілку п’ють в основному слов’яни. За кордоном прийнято пити коктейлі на основі горілки. Пити горілку правильно — ціле мистецтво. І закуска є чималою частиною цього мистецтва. Горілка – це унікальний напій, що збуджує смакові рецептори організму, підвищує апетит і «вимагає» хорошої закуски. Традиційними стравами є всілякі соління і наваристі перші страви. Добре закушувати горілочку хрустким солоним огірочком або квашеною капустою. Можна запропонувати в якості закуски мочені або свіжі яблука, лимон або апельсин. Дуже добре закушувати горілку скибочками просоленого оселедця  з відвареною картоплею, яка поливається невеликою кількістю масла і посипається дрібно посіченою зеленню. Подаючи таку закуску потрібно брати до уваги, що основою має бути оселедець, а картопля лише доповнення до неї. Картопля виступає і в якості гарного сорбенту, як губка всмоктує продукти розщеплення алкоголю. Не варто забувати і хороше домашнє солоне сало. Разом з шматочками чорного житнього хліба виходить висококалорійна закуска. Поряд з салом добре подавати холодець. Приправлений прянощами, він викликає підвищення апетиту. Бутерброд з ікрою та вершковим маслом чудово доповнює випиту чарку. Не слід захоплюватися багатої білком бобової їжею або великою кількістю грибів. Можна з’їсти два-три маринованих грибочка для гармонізації смакового відчуття. Як не дивно, але саме свіжі помідори погано поєднуються з горілкою. Наявність в помідорах органічних кислот багаторазово посилюється присутнім в горілці спиртом. Все це призводить до сильного подразнення слизової шлунку. У всьому потрібна міра! До речі - у Національному художньому музеї України в Києві  знаходиться цікаве полотно першої половини 19 ст. “Сатана, що спокушає випивкою Козака Мамая”.

cikavosti.com/tsikavi-fakti-pro-gorilku/#hcq=EOvIhns

 weloveua

 

Добавил: CNTB, 29.01.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 20 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.8