(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Неймовірна скумбрія запечена з овочами

Потрібно: скумбрія - 2 шт., цибуля ріпчаста - 2 шт., морква - 2 корінці, болгарський  перець - 2 шт. (взимку можна використати заморожений), помідори свіжі або у власному соці – 3 шт., сіль, чорний мелений перець, лимон - 1 шт., зелень, часник (за смаком) , олія -50 г.

Необхідно  видалити зябра, нутрощі. Промити рибу. Цибульку  шаткуємо, помідори та болгарський перець нарізуємо соломкою, моркву тремо на буряковій тертці. Овочі тушимо на олії приблизно 10 хвилин. За 3 хвилини до зняття з плити  додаємо сіль, мелений перець, видавлений через прес часник. Кожну тушку риби викладаємо на фольгу. За бажанням на спинці  робимо надрізи для тоненько нарізаного лимону. Вставляємо в надрізи часточку лимона і півкільця цибулі. Акуратно овочами наповнюємо скумбрію. Для аромату та соковитості змащуємо вершковим маслом верх і боки тушки і внутрішню її частину. Загортаємо фольгу з рибою у вигляді цукерки. Відправляємо в розігріту до 180 ° C духову піч. Скумбрія печеться до готовності приблизно 30 хвилин. Для любителів золотистої скоринки можна в кінці випічки розкрити фольгу на 10-15 хвилин. Треба памятати, що фольга має матову і блискучу сторону. Матова сторона пропускає тепло, а блискуча його відображає. Тому рибу викладаємо на блискучу сторону.  

Після закінчення часу приготування, дістати деко з духовки і відразу ж подавати рибку. Можна прямо у фользі. Звичайно ж попередньо акуратно підігнувши фольгу, зробити з неї щось на зразок імпровізованої тарілки. Таким чином  збережеться зовнішній вигляд і цілісність скумбрії.

Подавати можна з відвареною, запеченою картоплею, з запеченими в духовці або на грилі овочами.

https://lady.tochka.net/ua/59467-skumbriya-v-dukhovke-retsept-bez-folgi/

 

Добавил: CNTB, 11.01.2019, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 8 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0