(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Морозиво з ягід та кефіру

Потрібно: 300 мл кефіру будь-якої жирності; 1–2 банани; будь-які ягоди без кісточок — журавлина, вишня, чорниця, малина тощо; 2–3 столових ложки рідкого меду або замінити сиропом, варенням, джемом; 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю. Банан очищуємо, нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в  блендер. Додаємо кефір, цукор або мед. Збиваємо до утворення однорідної маси. Заливаємо кефірну основу в формочку, ставимо в морозилку на 1,5 години. За допомогою блендера готуємо ягідний соус. В однорідну суміш додаємо столову ложку кукурудзяного крохмалю. Варимо соус 15 хвилин на маленькому вогні. Застигле морозиво  повторно збиваємо. Маса має бути густою та однорідною. Знову ставимо остуджувати в морозилку на 4–5 годин. Подаємо кефірне морозиво в порційних креманках, поливши соусом і прикрасивши листочком м’яти.

blog.metro.ua.

Добавил: CNTB, 22.01.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 31 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0