(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Морква – комора вітамінів

Морква - незамінне джерело вітамінів та мінеральних елементів. Морква  сприяє здоров’ю шкіри і уповільнює процеси старіння. Багата лужними елементами, що очищують кров. Вона є природним цілителем при онкологічних захворюваннях. Морква покращує зір, сприяє збереженню молодості, наситила антиоксидантами, незамінна для здоров’я печінки і нирок,  знижує кров’яний тиск, сприятливо позначається на роботі серцево-судинної системи. В цьому овочі міститься багато клітковини, яка покращує перистальтику кишечника. Антиоксиданти, які є в моркві, виводять з організму холестерин. Калій забезпечує правильну роботу м’язів. Овоч захищає дитячі зуби, ефективно бореться з недокрів’ям та авітамінозом. Цікаво, що варена морква не втрачає своїх корисних властивостей. Фітонциди, які містяться у вареному овочі, вбивають мікроби всередині людського організму. Корисна варена морква і при наявності пухлин, нефриті та дисбактеріозі кишківника. Це овоч, з якого можна приготувати безліч цікавих і корисних страв. Морква має бездоганні смакові властивості, які дозволяють використовувати її як приправу, доповнення до супів і других страв, соусів, а також як основне блюдо. Морква ідеальний продукт для салатів, супів або плову. Приготуйте цукати з моркви. Потрібно:1 кг моркви, 0,5 кг цукру, 200 мл води, трішки лимонного соку. Моркву порізати брусочками чи кружечками. З води та цукру зварити густий сироп, викласти в нього моркву, варити 15 хвилин. Дати настоятися кілька годин. Процедуру повторити 3 рази, доки морква не стане прозорою. При останньому варінні додати лимонний сік. Далі моркву відцідити і просушити. Готові цукати обкатати в цукровій пудрі. Зберігати  в щільно закритій банці в холодильнику кілька тижнів. Для приготування смачної ікри з моркви потрібно:1 кг моркви,0,5 кг цибулі, 3 зубки часнику, 200 мл олії,1 шт. лаврового листа, сіль, перець – за смаком. Розбавити томатну пасту з водою, вилити в каструлю. Додати дрібно порізану цибулю, олію, лавровий лист, сіль, перець. Накрити кришкою, поставити на сильний вогонь, щоб закипіло. Вогонь збавити і продовжувати варити, доки суміш стане червонуватого кольору. Моркву натерти на великій тертці, підсмажити, періодично доливаючи воду. Змішати цибулеву суміш і моркву і поставити в розігріту духовку. Коли ікра буде готова, додати до неї перетертого з сіллю часника. Неймовірно ніжна морква в молоці з грінками. Потрібно: 200 г моркви, 200 г грінок,1 ст. ложка вершкового масла,1 ст. ложка борошна¼ склянки молока, сіль. Моркву натерти на великій тертці. Просмажити у вершковому маслі і молоці до готовності. Змішати борошно з молоком, влити в моркву. Потушити. Додати сіль, цукор. Подавати пюре з підсмаженими грінками. Пиріжки з морквою та горіхами зігріють вашу зустріч з друзями. Заготуйте на зимову пору  салат з моркви і квасолі “ Вітамін”. Салат з моркви й кураги, з додаванням меду, буде підтримувати вас в  бадьорості  цілий день. Любите сухофрукти? Приготуйте салат з капустою, морквою і чорносливом. Спробуйте запіканку з морквою і курагою або з морквою та сиром –  це смачно.

 

Добавил: CNTB, 16.10.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 12 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.0