(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Мафін з какао та шоколадом

Потрібно: борошно пшеничне – 2 склянки; цукор – 1 склянка; масло вершкове – 150 г; молоко – 0,5 склянки; яйця – 2 шт.; какао – 3 ст. л.; розпушувач – 1,5 ч.  л.; сіль на кінчику ножа. В окремій ємності розтопіть масло, додайте молоко. Остудіть, вбийте яйця і перемішайте. Влийте рідку суміш в суху. Змішайте ложкою або лопаткою. Перемішування має бути дуже коротким. Тістом заповніть формочки для мафінів на 2/3, шматочки шоколаду вставте в розлите по формах тісто і поставте випікатися на 20-25 хвилин в розігріту до 180 °С духовку. Секрет ідеальних мафінів: сухі та мокрі інгредієнти змішувати потрібно окремо. Важливий  спосіб їх з'єднання: рідкі вливаються в сухі, а не навпаки. Щоб структура випічки вийшла саме такою, якою і повинна бути у справжніх мафінів,  не можна тісто збивати. Вимішувати потрібно недовго, інакше вийде гумова випічка. Вважається, що невеликі грудочки в тесті – фірмовий знак мафінів. Готове тісто одразу ж потрібно розкласти по формах і відправити в духовку. Перш ніж братися за тісто, нагрійте до потрібної температури духовку і приготуйте формочки. Вершкове масло краще використовувати розтоплене – так воно швидше змішається з іншими інгредієнтами. Час випічки суворо контролюйте, щоб не перетримати виріб в духовці, інакше отримаєте коржики. Приємного апетиту!

Добавил: CNTB, 03.07.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 34 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7