(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Корисне молоко

Молоко з давніх давен вважалося цілющім напоєм. Задовго до нашої ери єгиптяни лікувалися молоком ослиць. Великий російський фізіолог  І.П. Павлов говорив про молоко як про їжу, «приготовлену самою природою».

Населення різних районів получає молоко від свійських тварин: корів, кіз, овець, кобилиць, ослиць, верблюдиць та ін. Найпопулярнішим у світі є коров'яче молоко. На другому місці – козяче. Молоко буйволиць, яке споживається  в Закавказзі, в середній Азії, - також дуже цінний продукт. Молоко - чудова основа для приготування різних харчових продуктів, зокрема напоїв. Лікувальне значення має маслянка – побічний продукт маслоробної промисловості. Додаючи до маслянки цукор, ванілін, шоколад, одержують дуже смачний напій. Молоко, сквашене чистими культурами молочнокислих бактерій, відноситься до молочно-кислих напоїв.  Із молока готують багато смачних і корисних продуктів: вершки, сир, кефір, ряжанку, йогурт, масло тощо.

 У жителів Африки, Китаю, Південно-Східної Азії і американських індіанців відсутній ген, що відповідає за переробку лактози. Діти п'ють материнське молоко до 2-5 років, а потім вже ніколи його не вживають.  Росіяни першими навчилися робити сметану і сир, українці - варенець, грузини – мацоні, казахи - айран, карачаївська горяни – кефір.

 Молоко містить «казеїн», який використовують для виготовлення багатьох видів пластику, клею і фарб. До речі - слово «Галактика» походить від грецького слова «galactos», що означає — молоко. Саме тому нашу Галактику називають "Чумацький шлях" або по-англійськи "Milky Way".

https://pogliad.ua/news/money/cini-na-moloko-v-ukrayini-znachno-vischi-za-evropeyski-354236

 

 

 

Добавил: CNTB, 25.01.2019, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 19 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0