(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Класичний плов з м’ясом

Потрібно: свинина або баранина – 1-1,5 кг, рис - 3,5 стакана, цибуля - 2 шт., морква - 4 шт.,   часник - 1 головка, рослинне масло – 1 чашка, сіль - 3 ч. ложки, приправи для плову,
кип'ячена вода - 8 чашок.

Приготування: помити, почистити і нарізати моркву соломкою. Нарізати цибулю півкільцями, мясо на невеликі шматочки. Поставити казанок на вогонь і залити масло. Дочекатися поки масло закипить. Додати м'ясо в казанок. Обсмажувати до появи скоринки. Додати цибулю, дрібку кмину та приправи, сіль, чорний мелений перець. Викласти моркву в чавунець. Перемішати і готувати до розм'якшення моркви. Залити 8 чашок кип'яченої води. Рис повинен покриватися водою на 2 пальці. Коли вода добре нагріється  додайте головку часнику. Варити на середньому вогні  близько 1 години. Вийміть часник, додайте промитий рис в чавунець. Покладіть часникову голівку назад. Коли рис почне поглинати воду знову приберіть часник. Далі накрити плов кришкою і готувати до готовності рису. Для уникнення пригорання перевіряйте щоб не вбралася вся рідина. Зробіть купол з рису. Покладіть головку часнику поверх. Вимкніть вогонь і дайте плову постояти під кришкою протягом 30 хвилин.  Змішати рис і подавати до столу. До речі, гармонійно підібрані прянощі дозволять швидко створити справжній кулінарний шедевр. Склад: цибуля сушена, петрушка сушена, кріп сушений, перець чорний та червоний мелений, коріандр мелений, часник гранульований, лавровий лист мелений, майоран, базилік,  куркума, гірчичне насіння, барбарис,  кунжут, кумін. Смачного!

https://eda.ru/recepty/osnovnye-blyuda/plov-iz-utki-51284
Добавил: CNTB, 24.01.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 22 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.0