(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Картопляні оладки - деруни

Потрібно: 700 г картоплі, 2 середні цибулини, 1 яйце, 2 ст. ложки борошна, олія, мелений чорний перець за смаком, сіль за смаком. Очищену картоплю натерти на дрібній тертці. Цибулю дрібно нарізати, щоб оладки не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота. Якщо картопляна маса рідкувата, то зайву рідину можна віджати і злити. Додати в овочеву масу яйце, борошно, сіль, перець і добре перемішати. Якщо ви готуєте пісну страву, то яйце можна не додавати. Завдяки борошну тісто триматиметься купи і не розсиплеться на сковороді. Смажити деруни в олії на розпеченій сковороді без кришки, накладаючи столовою ложкою плоскі коржики, як звичайні оладки. Розмір оладок не має бути великим, щоб вони не були сирими всередині. Після того, як деруни підрум'яняться з одного боку, перегортати на інший. Подавати зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.

Добавил: CNTB, 26.02.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 32 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.2