(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Яскравий король осені - гарбуз

Смачний гарбуз має величезну кількість корисних властивостей. У ньому міститься розчинна клітковина, яка поглинає токсини і живить мікроорганізми кишківника. Чим більша різноманітність мікробіоти, тим міцніший імунітет кишківника. Печений гарбуз поєднуйте з корисним жиром. При цьому каротиноїди перетворюються в організмі на вітамін А, який зміцнює слизові та покращує стан шкіри.  Сезонні загострення запальних захворювань шлунку та кишківника швидко переходити в стан ремісії. Завдяки великому вмісту калію, гарбуз  допомагає долати затримку рідини в організмі. Гарбуз корисний для нирок, для профілактики всіх видів каменів у нирках. Допомагає нормалізувати обмін речовин. Худим — набрати масу тіла, людям з ожирінням — схуднути. Незамінний у разі гастриту, виразковій та рефлюксній хворобі. Насіння гарбуза багате цинком. Цинк необхідний для здорового імунітету, зміцнення волосся, нігтів, покращення структури шкіри. Життєво необхідний вегетаріанцям та веганам. З гарбуза готують багато смачних страв: гарбузовий суп. Гарбузові запіканки, пюре, креми. Гарбузовий сік або смузі. Приготувати овоч у духовці можна шматочками або цілим. Особливо популярний гарбуз запечений із цукром або медом – така страва буде чудовим ароматним десертом. Також гарбуз доповнюють прянощами, яблуками, горіхами, м'ясом, картоплею. Шматочками або цілий фарширований гарбуз – це дуже апетитно. Неймовірно смачний гарбуз приготовлений у духовці з корицею. Гарбуз - 300 г, цукор - 2 ч. л., кориця - за смаком. Гарбуз вимити, зняти шкірку й видалити внутрішні волокна до м'якоті. Порізати шматочками невеликого розміру. Покласти у форму для запікання. Посипати цукром  і відправити у духовку на 30 хвилин при температурі 180°C. Готовий гарбуз можна посипати цукровою пудрою, полити сметаною  або ягідним чи фруктовим сиропом. Вас також можуть зацікавити інші рецепти.

 

https://www.unian.ua/recipes/second-courses/side-dishes-with-vegetables/garbuz-u-duhovci-recept-yak-smachno-zapekti-garbuz-u-duhovci-11188565.html

Добавил: CNTB, 29.10.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 16 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.0