(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Яскраві смаки кухні Мексики

Мексиканські страви багатьом подобаються неповторним смаком всіляких страв, приправлених пекучим перцем і ароматними травами. Мексика є батьківщиною шоколаду. Гурманів чекає величезний вибір різноманітних солодощів. Національні страви Мексики багаті корисними вітамінами і мікроелементами через великий вміст в них всіляких овочів, фруктів і приправ. Мексика подарувала світові кокоси, помідори, какао, бобові, авокадо, папайю, ваніль. Мексиканці люблять м'ясо: яловичину, свинину і баранину. Є екзотичні страви із змій або навіть комах. Такос - улюблене багатьма мексиканцями блюдо готується з яловичого фаршу, томатів, червоної квасолі та шинки. Гарячу, соковиту начинку загортають в теплі тортильи і їдять з соусом табаско. Кесаділья - це дуже смачна страва з тортільяс з фаршем з яловичини, курятини або свинини, квасолі, кукурудзи і твердого сиру. До складу популярного національного блюда Мексики фахитос входять м'ясо яловичини, соус чилі, солодкий перець, часник, цибуля і пшеничні коржі. Пікантний смак цього блюда обумовлений наявністю в ньому меду. Неймовірно смачна енчілада готується з м'ясного фаршу, грибів, твердого сиру, овочів і тортільяс. Рулети з начинкою запікають в гострому томатному соусі з сиром. Подають гарячим. Мексиканське тамале готується з зелених томатів, кукурудзяної муки, гострого червоного перцю і часнику. Тісто наносять на листя кукурудзяних качанів, викладають начинку з курячими філе, загортають і готують в спеціальному посуді на пару. Знаменита паста гуакамоле готується з томатів, перцю чилі, лайма, часнику і зелені. Головним її інгредієнтом є авокадо. Пасту їдять з м'ясом, грибами, рибою, з чіпсами з кукурудзяної муки. Варто скуштувати гострий соус сальса, яким часто приправляють страви з картоплі, грибів, яловичини або свинини. У його складі томати, часник, пекучий червоний перець, оливкова олія, цибуля і приправи. Буритос завоювали популярність у всьому світі. Це смачні і прості в приготуванні рулети з тортільяс з усілякою начинкою і різними соусами. Начинка може бути м'ясною, овочевою, сирної, грибний, картопляної та навіть фруктової. Улюбленим є гострий суп з квасолі з перцем чилі. Квасоля подрібнюється в блендері, тому виходить ароматний суп-пюре, прикрашається зеленню і цілими бобами квасолі.

https://stale.ru

Добавил: CNTB, 27.06.2022, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 36 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7