(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Гречана каша “по-купецькому”

Готувати цю страву найкраще у глибокому посуді з товстими стінками, можна також і в порційних горщиках у духовці. Потрібно: свинина або філе курки чи індика – 400 г; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; часник – 2-3 зубчики; томатна паста – 2 ст. ложки; гречана крупа – 1 склянка (150 г); сіль, мелений чорний перець, лавровий лист – до смаку. У глибокій сковороді чи в сотейнику обсмажити  нарізане кубиками м’ясо. Потім до нього додати цибулю і моркву, натерту на грубій тертці, та продовжувати обсмажувати. До м’яса й овочів додати  подрібнений часник, витримати цю суміш ще 2-3 хв, посолити, поперчити, додати спеції. Промиту гречку висипати до м’яса й овочів та залити окропом, в якому попередньо розвести томатну пасту, так, щоб окріп був на 1,5-2 см вище гречки. Накрити сковороду чи сотейник кришкою і тушкувати кашу з м’ясом на повільному вогні близько 30 хв, поки не випарується вся вода.

 interes-fakti.com/cikavi-fakti-pro-grechku/

Добавил: CNTB, 21.05.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 12 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.8