(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Готуємо з сезонних продуктів квітня

Навесні всім хочеться кольору і вітамінів. Рекомендуємо звернути увагу на редис, спаржу, петрушку, шпинат, авокадо. Редис можна додавати в салати та їсти в свіжому вигляді. Готувати його краще прямо перед їжею, оскільки коренеплоди можуть стати занадто м’якими, швидко втрачаючи свій приємний хрускіт. Спаржа - універсальний низькокалорійний овоч має приємний смак. Гармонійно поєднується з будь-якими продуктами. Відмінний гарнір до м’яса, доповнення до гарячої страви, начинка для пирога, інгредієнт для салату. Шпинат отримав назву “король овочів” за свої корисні властивості, ніжну текстуру, сполучуваність з іншими продуктами та тонкий приємний смак. У кулінарії його використовують для створення багатьох страв, серед яких супи. Легкі, вишукані, красиві, швидкі в приготуванні. Петрушка дивує своїми корисними складом вітамінів, мінералів і кислот. Вживати краще в свіжому вигляді. Якщо приготувати з неї соус з додаванням сушеного базиліку, кедрових горішків, сиру та лимону, вийде вишукана приправа до багатьох страв, розкривши та посиливши їхній смак. Авокадо люблять вегетаріанці, адже за складом мікроелементів він нагадує яйця. Також він в пошані у тих, хто стежить за вагою, оскільки в ньому багато корисних жирів і практично немає цукру. Авокадо чудово поєднується з телятиною і свининою, з його м’якоті готують крем-супи, соуси і навіть морозиво. Але одна з найулюбленіших, простих і універсальних страв з цього південноамериканського плода – гуакамоле. Потрібно: авокадо – 2 шт., цибуля-шалот – 1 шт., лайм – половинка, соус табаско – за смаком, помідор – 1 шт., оливкова олія – 4 столові ложки, сіль та перець – за смаком. Очистити й нарізати лайм і цибулю-шалот, додати трохи соусу табаско, посолити та поперчити за смаком. Змішати інгредієнти в блендері, поступово додаючи оливкову олію. У готову масу додати помідор, нарізаний кубиками. Змішати до однорідної консистенції і прибрати в холодильник мінімум на годину. Подавати як закуску, яка ідеально поєднується з чіпсами, хрусткими тостами.  Квітневий продукт – черемша.  Її можна використовувати при приготуванні намазок з копченим салом. Черемша в такому вигляді може зберігатися дуже довго. Її добре обсмажувати на грилі. Або додавати до неї устричний соус разом із невеликою кількістю горіхів чи кунжуту. Ще один яскравий квітневий продукт – мангольд, яке позначає бурякове бадилля. Велике або середнє бадилля можна використовувати для різних супів, запіканок, паст, салатів. У мангольді міститься більше корисних мінералів, аніж у коренеплодах буряка. Також варто зауважити про різноманіття томатів – жовтих та рожевих, які нам привозять з Ізраїлю. Вони мають дуже виражений смак і аромат, їх можна  додавати в салати, холодний суп гаспачо та інші страви. Зараз на ринку  можна помітити сезонний продукт – солодку картоплю з Єгипту. Її можна купувати для різних супів, запіканок, печені, запікати із сіллю у фользі чи робити з неї пюре.

bzh.life

 

Добавил: CNTB, 01.04.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 21 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0