(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Готуємо смачно і просто

Час сьогодні –  дефіцитний «інгредієнт». «Що приготувати швидко і просто?» – ось питання, яке постає перед нами практично щодня. Для того щоб часу вистачало на все, потрібно продукти вибирати такі, які не вимагають додаткової тривалої обробки. Це стосується м'яса, риби, курки. Щоб правильно приготувати смачний овочевий бульйон, потрібно починати варити овочі в холодній воді. А якщо вам потрібні лише овочі, щоб вони не втратили свої смакові властивості після варіння, їх потрібно занурювати у воду лише тоді коли вода закипить. Цибуля буде смачніша і втратить гіркоту, якщо її ошпарити гарячою водою. Щоб морква була смачна, її потрібно варити 15 хвилин і солити в самому кінці варіння. Щоб яєчна шкаралупа при варінні не розтріскувалась, яйця потрібно промити в холодній воді. Омлет буде пишним, якщо до яєць додати холодну воду і добре збити. Щоб швидко збити білок у білосніжну піну, його потрібно перед тим охолодити і додати кілька крапель лимонного соку або трішки лимонної кислоти. А щоб жовток збити до повітряної маси, потрібно його трішки потримати в теплі та при збиванні додати цукор маленькими порціями. Щоб при запіканні м’яса утворилася золотиста шкірочка, його потрібно попередньо обмазати медом. А щоб печінка була м’якою, її необхідно посипати щіпкою цукру за 15 хвилин до обсмажування. М’ясо солити наприкінці приготування, бо сіль сприяє втраті соку. Щоб отримати смачний м’ясний бульйон, м’ясо необхідно класти в холодну воду. А щоб приготувати соковите м’ясо, його кладуть в окріп. Щоб закип’ятити молоко і воно не збігло, потрібно додати до нього трішки цукру. Додавши щіпку соди або цукру, ви зможете зберігати кип’ячене молоко довше. Щоб рис був розсипчастим і не розварювався, його потрібно перед варінням трішки обсмажити. Або промити рис і замочити його в холодній воді на 30 хвилин. Рис засипати лише тоді коли вода вже закипить. Варити рис близько 20 хвилин і рівно стільки ж часу він має “відпочивати” під кришкою.  Можна додати трішки соняшникової або оливкової олії під час готування, тоді рис не буде злипатись. Це ж правило діє і для макаронів. Кожна господиня має свої маленькі, перевірені часом секрети.

papigvtto.com.ua

Добавил: CNTB, 14.05.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 22 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.3