(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Готуємо білокачанну капусту

Історія походження цього овочу бере початок з Стародавньої Іспанії. Сезон використання триває цілий рік. Капуста унікальний продукт, завжди доступний, має приємний смак, здатний надати людині бадьорість і силу. Перед приготуванням блюд з капусти у качанів видаляють пошкоджені листки, зрізають і добре миють. Приготуйте кисло-солодку капусту по-баварськи. Овоч потрібно нашаткувати, додати трохи води або яблучного соку, нарізану цибулю, сіль, цукор за смаком, шпик. Тушкуйте до напівготовності. Додайте оцет і яблуко, нарізане маленькими кубиками і продовжити тушкування. Страва готова до споживання. Подайте рідним капусту по-мисливськи. У каструлю покладіть шарами варену картоплю, грубо нарізанй капусту , протушковані гриби. Розтопіть  шпик і трохи присмажте в ньому борошно. Поступово додайте гарячий бульйон, поки не утвориться густий соус. Додайте перець, сіль за смаком і залийте соусом картоплю, капусту і гриби. Тушкуйте до готовності. Подавайте страву гарячою. Для тих хто любить квашену капусту приготуйте салат з додаванням яблук. Капусту, якщо надто кисла, промийте холодною водою, з’єднайте з натертими на грубій тертці морквою й яблуками, кружальцями цибулі, посоліть, змішайте. Заправте олією, додайте цукор на смак. Салат викладіть гіркою в салатницю і посипте нарізаною зеленою цибулею. Рецептів приготування страв з білокочанної капусти дуже багато. Серед них борщ червоний, овочевий суп, щі з свіжої капусти з рибою, капуста  з бараниною, кулеб’яка з капустою, пироги, голубці з різними фаршами, запечена капуста з часником та спеціями, галушки з капусти та шпику, вареники з капустою, гуляш по-сегедськи, квашена капуста, літній салат з додаванням стручкового солодкого перцю та помідорів, бігос з кислої та свіжої капусти та інші. Смачно приготовані страви – гордість кожної господині.

https://east-fruit.com/article/v-polshe-defitsit-predlozheniya-belokochannoy-kapusty

 

Добавил: CNTB, 03.04.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 102 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.8