(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Французький десерт- клафуті

Потрібно: 60 г борошна,125 г цукру, 400 г вишні без кісточок, 2 яйця, ½ стручка ванілі, 3 яєчних жовтки, 300 г вершків 10% жирності. Борошно просіяти та змішати з цукром, потроху ввести вершки, збити та змішати віночком до однорідної консистенції. Додати яйця і яєчні жовтки, знову змішати віночком. Додати ваніль. Поставити тісто в холодильник. Форму змастити вершковим маслом і вилити в неї третину тіста, поставити на 200 градусів в духовку на 7-10 хвилин, щоб тісто затверділо. Тепер поверх основи можна розкласти ягоди і залити тістом. Ставимо пиріг в духовку при 200 градусах на 10 хвилин, потім знизити температуру до 180 градусів і пекти 35-40 хвилин. Духовку краще не відкривати: клафуті може осісти. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

ru.wikipedia.org

 

Добавил: CNTB, 18.06.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 13 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0