(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Джерело вітамінів - узвар

Узвар – це традиційний українській напій із сушених фруктів та ягід. До складу узвару переважно входять сухофрукти з яблук, груш, вишні, слив та родзинки. Можна додавати і інші інгредієнти за смаком. Для християн східного обряду цей напій входить у перелік обрядових страв і є обов’язковим на Святвечір, а також рекомендується до вживання у піст.
Узвар був відомий ще у Древній Русі. Назва напою походить від слова «заварювати».
Класичний узвар:100 г сушених груш, 100 г сушених яблук,100 г сушеної вишні, 100 г сушеної сливи, 50 г родзинок,1000 мл води,0,50 стакану цукру. Всі інгредієнти кладемо у холодну воду. Додаємо цукру за смаком і доводимо до кипіння. Кип’ятимо кілька хвилин і знімаємо з вогню. Даємо узвару настоятися 5-6 годин.
Узвар зі спеціями: яблука сушені – жменя, груші сушені – жменя, шипшини плоди сухі - 1 столова ложка, чорнослив – жменя, родзинки – жменя, сушені ягоди журавлини - 1 столова ложка, сушені ягоди полуниці - 1 столова ложка, вода - 1,5 літра. мед - 1 столова ложка, кориця в паличках - 1 шт, бадьян - 2 зірочки, гвоздика ціла - 3 шт., запашний перець горошком - 3 шт. В кип’ячу воду кладемо груші, яблука та шипшину, варимо 10 хв. Потім додаємо родзинки, чорнослив, суницю і журавлину. Варимо ще 10 хвилин. Далі додаємо спеції. Даємо вистигнути і потім кладемо мед. Якщо мед додати у гарячий напій, то втратиться багато корисних його властивостей. Даємо настоятися 3-4 години.

https://shefkuhar.com. ua

 

Добавил: CNTB, 08.01.2022, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 17 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0