Цілюща ягода – малина
Малина росте в лісах між чагарниками. Райони поширення - майже вся територія середньої смуги України, Білорусії, Росії. Зустрічається в горах Кавказу, Карпат, Середньої Азії. У дикому вигляді у нас росте тільки малина червона. Садову малину вирощують повсюдно. У їжу вживають ягоди у свіжому вигляді або у вигляді джему, варення, компотів, соків, сиропів, желе і начинок для цукерок. Колір малини буває не тільки червоний, але також зустрічаються рожеві, бордові, жовті, чорні ягоди.
Малина здатна зупиняти кровотечі та виводити токсини; буде корисною для людей, які страждають від радикуліту, анемії та атеросклерозу. Свіжа малина і малинове варення - чудова заміна аспірину. Чай з малини рекомендують пити під-час застуди. Малина володіє сечогінними властивостями. Покращує колір та стан шкіри, тому її рекомендують вживати жінкам. Ароматна смачна ягода - справжнє джерело вітамінів і мікроелементів, необхідних для людського організму. Малина не шкодить фігурі: 41 калорія на
http://kultura-prozvetania.blogspot.com/2015/04/90.html