(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Цілюща ягода – малина

Малина росте в лісах між чагарниками. Райони поширення - майже вся територія середньої смуги України, Білорусії, Росії. Зустрічається в горах Кавказу, Карпат, Середньої Азії. У дикому вигляді у нас росте тільки малина червона. Садову малину вирощують повсюдно. У їжу вживають ягоди у свіжому вигляді або у вигляді джему, варення, компотів, соків, сиропів, желе і начинок для цукерок.  Колір малини буває не тільки червоний, але також зустрічаються рожеві, бордові, жовті,  чорні ягоди.

Малина здатна зупиняти кровотечі та виводити токсини; буде корисною для людей, які страждають від радикуліту, анемії та атеросклерозу. Свіжа малина і малинове варення  - чудова заміна аспірину. Чай з малини рекомендують пити під-час застуди. Малина володіє сечогінними властивостями. Покращує колір та стан шкіри, тому її рекомендують вживати жінкам. Ароматна смачна ягода - справжнє джерело вітамінів і мікроелементів, необхідних для людського організму. Малина не шкодить фігурі: 41 калорія на 100 грам. Містить корисний цукор: фруктозу і глюкозу, які необхідні людині для живлення мозку і серцево-судинної системи. А ще малина допомагає при пiдвищеному артерiальному тиску, бо з потом виходить сiль, i це його знижує. Смакуйте і насолоджуйтесь!

  http://kultura-prozvetania.blogspot.com/2015/04/90.html

 

Добавил: CNTB, 06.07.2018, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: Цілюща ягода – малина
Просмотров: 14 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0