(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Чесько-українські кнедлики

У 20-х роках минулого століття в чеській газеті опублікували карикатуру - два чеха на демонстрації з нагоди свята. Першій - дуже худий,  ніс транспарант «Свобода, равність, братерство», а другий – товстенький і задоволений життям, тримав гасло: «Пиво, кнедлики, свинина». Смачне слово «кнедлик» часто трапляється на сторінках роману Ярослава Гашека « Пригоди бравого солдата Швейка». Це не просто їжа – це насолода, абсолютно свята річ для будь-якого чеха. З давніх давен слово «кнедлик» увійшло до кулінарних пристрастей закарпатських родин і стало своїм. Рецептів кнедликів дуже багато. Пшеничні, картопляні, із салом та шкварками, джемом, сиром та ін. Найчастіше їх подають на гарнір до м'яса із соусами "омачками", в які  кнедлики треба вмочати та швидко з'їдати. Також до них смакує тушкована капуста в різних варіаціях. До речі, дуже смачні фруктові кнедлики з маслом, цукром або маком. А ми сьогодні запрошуємо Вас на кнедлики з капустою.

http://www.praga-praha.ru/knedlik/
Добавил: CNTB, 01.12.2018, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: Чесько-українські кнедлики
Просмотров: 10 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0