(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Ароматний чай

В холодну пору року пропонуємо вам зігріватись ароматним, корисним, смачним гарячим чаєм. Напої взимку відіграють особливу роль: зміцнюють імунітет, додають настрою, спонукають до приємних літніх спогадів. За вікном - хурделиця, холодно і незатишно, а  на столі духмяніється гарячий корисний напій, пахне літом, домашнім затишком і спокоєм. Таку зиму варто любити. Чай є найпопулярнішим напоєм в світі. Ми любимо чорний та зелений чай. П'ємо чай квітковий, ягідний, лісовий, комбінований. Багатьом подобається липовий, м’ятний, малиновий, трояндовий, жасминовий і ще багато інших. Взимку гарячий чай з чебрецем зігріє вас, а жарким літом – навпаки освіжить. Ароматний чай з м’ятою заспокоює, освіжає, відновлює сили, приводить в норму роботу серця, лікує простудні захворювання і добре втамовує спрагу. Зловживати м’ятою не варто – велика кількість ментолу може не сподобатися вашому шлунку, так що змішуйте м’яту із зеленим або чорним чаєм. Додайте до чорного чаю мелісу, яка знімає безсоння, дратливість, депресію.  Ромашковий підвищує імунітет, знімає спазми і разом з тим усуває біль, допомагає при запаленні шлунку, взагалі нормалізує травну систему, запобігає утворенню каменів у нирках і в цілому заспокоює. Шавлія покращує апетит, перешкоджає здуттю живота і знімає спазми, покращує пам’ять і загострює почуття. Лаванда знімає втому, відновлює сили, покращує кровообіг. Жасмин добре впливає на нервову систему. Каркаде насичує організм вітаміном С і підвищує імунітет. Знімає запалення, знижує холестерин, нормалізує артеріальний тиск, зміцнює стінки судин і покращує колір обличчя. Імбирний чай - тонізує, омолоджує. Липовий чай - топ-напій при застудах. Одну столову ложку висушеного липового цвіту залити літром окропу і настоювати 15 хвилин. Перед споживанням додати трошки меду. Дуже смачний тандем чай з калини з яблуком! Ягоди можна додавати у чорний чи зелений чай і пити його з медом. Отже, калину треба залити окропом, дати постояти 5 хвилин, потім розчавити ягоди і додати за смаком заварку чорного, зеленого чи трав’яного чаю та мед. Чорний чи зелений чай - це великий простір для чайних фантазій!  Приміром, додати до заварки в чай вишню або малину. Це дуже смачно. Заморожена вишня додає необхідну кислинку і терпкість, а малина зробить ваш напій солодким і запашним. Заварений у скляному чайнику такий чай виглядає дуже гарно. Зима – це гарячий чай, ніжні булочки з ваніллю, м’який плед і цікава книжка…

https://terminovo.te.ua/news/36708/ |

 

Добавил: CNTB, 10.12.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 43 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.2