(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Апетитна грибна юшка

Туристи, що приїжджають відпочивати в Карпати, знають, що найпопулярнішим у карпатській кухні супом є грибна юшка. Плантації різноманітних  лісових грибів, які можна знайти в горах, здавна увійшли до традиційного раціону гуцулів. Тому грибна зупа – дуже поширена перша страва. Юшка отримала цю назву під впливом польської мови в 20-30-х роках минулого століття. Грибна зупа або юшка виходить дуже смачною з білих грибів. Проте використовують інші види грибів. Найсмачніша грибна юшка виходить саме з сушених білих грибів.  До навару додають корінь петрушки, моркву, засмажку з цибулі та часника, дрібну вермішель або локшину, іноді рис, велику квасолю, зелень та спеції.  За бажанням заправляють сметаною. На Закарпатті  готують юшку грибну  на курячому бульйоні.  Це чудове блюдо, яке подають навіть на святковий стіл. Головний секрет ідеального блюда – це сушені білі гриби. Саме з ними юшка виходить по-справжньому ароматною і насиченою. Грибна юшка за рецептом карпатської кухні настільки самобутня , що деякі господині в неї не додають картоплю та  спеції, хіба що трохи чорного перчика для пікантності.  Густину  регулюють борошном і споживають  як суп, або ж як підливу до каші та локшини.

 В Карпатах кожна господиня має свій секрет приготування юшки.  Суп простий у приготуванні і дуже смачний!

https://smak.ua/recept/pervie-blyuda/73204-gribnaya-yushka
Добавил: CNTB, 08.05.2019, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 31 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0