(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Великий піст є підготовкою кожного християнина до святкування Великодня. Піст триває протягом 48 днів. Особливу увагу слід приділити при складанні меню на першій та останній тижні. Усім віруючим потрібно виключити з раціону м’ясо, рибу, молоко і яйця. Не потрібно обмежувати в їжі дітей, вагітних, жінок, що годують дитину,  мандрівних подорожніх і людей з хронічними захворюваннями.

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 05.03.2021

Потрібно: невелика морквина — 1 шт., невеликий буряк — 1 шт., соняшникова олія — 1 столова ложка, цибуля — 1 шт., томатна паста — 1 столова ложка, часник — 2-3 зубчики. ...

 

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 05.03.2021

Свято Масниці присвячене пробудженню природи від зими, весняному сонечку і проходить щороку в різні дні. У народі це свято асоціюється з смачними печеними млинцями та веселим гулянням. Основна ціль таких веселощів полягала у тому, аби розбудити весну від сну і прогнати холоди й морозяну погоду. Аби взнати на коли припадає святкування Масляної, треба від дати Великодня вирахувати 48 днів до Великого посту, а тоді ще тиждень перед початком посту.

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 26.02.2021

Потрібно: 700 г картоплі, 2 середні цибулини, 1 яйце, 2 ст. ложки борошна, олія, мелений чорний перець за смаком, сіль за смаком. Очищену картоплю натерти на дрібній тертці. Цибулю дрібно нарізати, щоб оладки не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота. Якщо картопляна маса рідкувата, то зайву рідину можна віджати і злити.

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 26.02.2021

Пельме́ні — вироби з тіста із пшеничного борошна з начинкою із меленого м'яса свійської худоби чи риби, грибів, приправ та зварених в окропі. Пельмені - одна з найулюбленіших страв у всьому світі.

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 18.02.2021

Потрібно: пшеничне борошно – 600 г, кефір – 200 мл, яйце – 1 шт., сода – 1 ч. л., свинячий фарш – 500 г, цибуля – 1 шт., часник – 4-5 зуб., кріп, сіль, чорний перець мелений, лавровий лист за смаком. Збийте яйце з щіпкою солі. Додайте теплий кефір і соду. Ретельно перемішайте.

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 18.02.2021

 В приготуванні традиційного пудингу використовується водяна баня, а в основу входять борошно, яйця, молоко і цукор. Для більш цікавих варіантів можна додавати різні прянощі, фрукти. У рецепт класичного англійського різдвяного пудингу входять близько 16 інгредієнтів. Обов'язково повинні бути: яловичий жир, хліб, горіхи, ром, яйця, сухофрукти і прянощі. ...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 10.02.2021

Потрібно: 400 мл молока 2 ст. л. цукру 2 ст. л. какао 2 ст. л. меленого лісового горіха 2 ст. л. крохмалю. Молоко підігрій на невеликому вогні. Не доводь до кипіння. Потім потрібно зняти каструлю з конфорки. Додай до молока інші інгредієнти, постійно помішуючи. ...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 10.02.2021

9 лютого поціновувачі піци святкують «день народження» найвідомішої страви італійської кухні. Піцу люблять у всьому світі й постійно експериментують із варіантами її приготування. Сама ідея цієї страви включає не тільки вишукане поєднання інгредієнтів, а й той факт, що в приготуванні використовуються виключно натуральні продукти. ...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 05.02.2021

Потрібно: 300 мг води; 50 г масла рослинного...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 05.02.2021