(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Лаваш - найдавніший хліб на Близькому Сході та Кавказі.  Його унікальність криється в незрівнянному смаку, практично необмеженому терміні зберігання і простоті виготовлення. ...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 21.11.2020

Лаваш з крабовими паличками і кукурудзою

Потрібно: лаваш - 1 лист, яйця курячі - 3 шт., консервована кукурудза - 3 ст. л....

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 21.11.2020

Свято День працівників сільського господарства в Україні або День аграрія відзначається в листопаді. Святкові заходи включають вшанування працівників сільського господарства і всього агропромислового комплексу. Українська держава багата на чорнозем, родючу землю. Агропромислова галузь одна з найбільш важливих стратегічних напрямів в економічному відношенні. Є активною політичною та геополітичною складовою життєдіяльності українського суспільства. ...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 12.11.2020

Овочі  приготуйте в духовці. Вони придбають насиченого та досконалого смаку. Потрібно: буряк 200 г, гарбуз 200 г, морква 200 г, цибуля 200 г, насіння гарбуза 1 ст. л., насіння соняшнику 1 ст. л., соняшникова олія 1 ст. л., розмарин 1-2 гілочки, 1 ст. л. сік лимону, сіль та перець за смаком. Духовку розігрійте до 180 градусів. Овочі потрібно нарізати великими шматками.  Викладіть на деко, застелене пергаментом. Полийте рослинною олією. Запікайте 25 хвилин. Дістаньте овочі, дайте їм охолонути, викладіть в салатницю, збризніть лимонним соком, посоліть, поперчіть. Додайте  насіння і розмарин.Смачного!

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 12.11.2020

Батьківщина хурми – Китай. Потім вона потрапила до Японії. У другій половині XIX століття – у США. Пізніше плід розповсюдився в європейські країни. Жителі Японії, любителі помаранчевої ягоди, вивели рідкісний сорт неймовірно солодкої хурми "Тенкафубу", вартістю 2000 доларів за штуку.

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 06.11.2020

Потрібно: хурма – 1 шт., сир 400 г., манна крупа – півсклянки, .цукор – 100 г., сметана 100 г., борошно – 40 г., яйця – 2 шт., ванілін – 1 пакетик, розпушувач – 1 ч.л.

 Змішай сир і яйця у великій ємності, додай цукор, борошно, ванілін, манку та сметану. Ретельно перемішай та залиш на 30 хвилин. Хурму потрібно нарізати соломкою. Одну половину поклади в тісто. Змасти форму для запікання олією, присип манкою, виклади сиркову суміш. Змасти майбутню запіканку сметаною та запікай у духовці 45 хвилин при температурі 180 градусів. Витягни запіканку та прикрась рештою хурми...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 06.11.2020

Смачний гарбуз має величезну кількість корисних властивостей. У ньому міститься розчинна клітковина, яка поглинає токсини і живить мікроорганізми кишківника. Чим більша різноманітність мікробіоти, тим міцніший імунітет кишківника. Печений гарбуз поєднуйте з корисним жиром. ...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 29.10.2020

Потрібно: гарбуз - 300 г, картопля - 300 г, цибуля ріпчаста - 1 шт.,часник - 1 зубчик, вершкове масло - 30 г, соняшникова олія - 30 г, прованські трави - 1 ч.л., сіль - за смаком,  сир - 100 г. Помити овочі, обсушити.

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 29.10.2020

Вперше помідори привіз в Іспанію і Португалію Христофор Колумб. Звідти томат перекочував до  інших європейців. Італійці назвали його «Pomi d’oro» - золоте яблуко. Французи - «яблуком кохання», німці – «райським яблуком».  У 2001 році Євросоюз прийняв рішення, що помідор є не овочем, а фруктом, точніше ягодою. Довгий час томати вважалися неїстівними. Європейські садівники розводили їх як декоративну рослину. ...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 22.10.2020

Потрібно: куряче філе – 400 г, помідори – 2-3 ш.,  твердий сир – 200 г; шампіньйони – 250 г; сіль, майонез – за смаком. Відварити куряче філе до готовності, вийняти з бульйону, дати охолонути та порізати кубиками. Гриби порізати невеликими шматочками, обсмажити на олії, залишити охолонути. Помідори та сир порізати кубиками.  Змішати усі інгредієнти, заправити майонезом, посолити за смаком.

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 22.10.2020