(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Замінники м'яса вироблятимуть з фруктів та овочів

AgroTimes.-18.02.2020

Університет  прикладних наук Хамм-Ліппштадт (Німеччина) розпочав проєкт виробництва замінників м’яса із залишків матеріалів харчової промисловості та напоїв, таких як яблуко, цибуля та морква.

Продукція має містити необхідні вітаміни і конкурувати з продуктами тваринного походження за смаком, харчовою цінністю, текстурою та «відчуттям у роті». Німецький федеральний екологічний фонд (DBU) виділив технічну та фінансову підтримку проєкту на 425 тис. євро, повідомляє FreshPlaza. Нині більшість вегетаріанських або веганських замінників виготовляються з сої, для вирощування якої вирубуються джунглі, містять недостатньо вітамінів. «Виробництво та споживання продуктів тваринного походження все частіше розглядається критично, особливо з точки зору стійкості, – розповів керівник проекту, професор доктор Томас Кірнер. – Більше того, надмірне споживання, особливо м’яса, становить небезпеку для здоров’я. Нове усвідомлення споживання продуктів тваринного походження тепер можна спостерігати в Німеччині. За нинішніми даними Федерального міністерства продовольства та сільського господарства, шість відсотків німців – вегетаріанці або вегани – і їх кількість зростає. Багато людей також скорочують споживання м’яса». Щоб продукція містила всі необхідні вітаміни, у тому числі й В12, планують використовувати технологію бродіння залишків фруктів і овочів, наприклад, для виробництва соків. «Ультрафіолетове світло використовується для перетворення природної речовини, що міститься в грибах, у вітамін D2. Крім того, мікроорганізми природним чином збагачують продукт B12, тим самим. зробивши додавання штучних вітамінів непотрібним», – сказав Кірнер. У результі веганська біомаса, збагачена білками та вітамінами, може бути надалі перероблена в м’ясні замінники. Цей метод вже успішно випробуваний в лабораторії.

www.agrotimes.net/

Добавил: CNTB, 01.03.2020, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 23 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0