(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

За 5 років веганські продукти замінять 10% ринку м’яса

Meat-Inform. – 10.03.2021

Виробники м’яса дедалі частіше висловлюють занепокоєння щодо конкуренції з боку виробників рослинних замінників м’ясопродуктів. Згідно з даними дослідження, проведеного Університетом Пердью (Purdue University, США), американські сільськогосподарські виробники, що займаються вирощуванням м’ясних порід ВРХ, вважають, що вже за 5 років десята частка ринку м’яса буде втрачена. Тваринні білки споживачі замінять на рослинні замінники м’яса. Виробники традиційної тваринницької продукції стверджують, що вони не можуть швидко перелаштовуватись під мінливі смаки споживачів і програють стартапам, що пропонують різноманітні рослинні альтернативи м’ясові. На думку опитаних фермерів, якщо рослинні замінники м’яса “відвоюють” 25% ринку м’яса, це стане значною проблемою для традиційних виробників м’яса. Занепокоєння підсилює висока ймовірність посилення екологічних норм і підвищення податків для скотарських ферм. Наразі ці заходи обговорюються в адміністрації Джо Байдена. Попри занепокоєння фермерів, дані дослідження NielsenIQ свідчать, що на початку 2021 року, частка рослинних аналогів в загальному обсязі роздрібних продажів м’ясної продукції склала 1,5% і за рік зросла лише на 0,3%.

meat-inform.com/

 

Добавил: CNTB, 21.05.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 12 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0