(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Вчені винайшли технологію зі створення їжі з повітря

AgroNews.ua. -14.03.2021
 

Неймовірне відкриття — науковці навчилися робити їжу з повітря. У Фінляндії вчені винайшли революційну технологію зі створення їжі буквально з повітря. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

 «Винахідники свій продукт називають «солеїн» і переконані, що він може стати повноцінною альтернативою м’ясу та молоку. Для його виробництва потрібен вуглекислий газ, мікроби, вода, вітаміни та мініатюрний біореактор. Отриманий продукт схожий на борошно жовтого кольору. Його можна використовувати як основу для багатьох страв. Наприклад, шніцеля», — йдеться в повідомленні. Винахідники технології кажуть: головна перевага в тому, що цю їжу досить просто виростити в лабораторії. «Фінський уряд виділив на розвиток стартапу понад п’ять мільйонів доларів. Вивести свій продукт на ринок розробники сподіваються вже за два роки», — підкреслюють науковці.  

agronews.ua

Добавил: CNTB, 26.03.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 15 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7