(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Вчені рекомендують вживати сало для здоров’я серця

AgroNews.ua. – 08.04.2021

Вчені з Мюнхенського університету розповіли, яку користь організму приносить вживання сала. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Сало — унікальний продукт, про користь і шкоду якого постійно ведуться дискусії. Попри те, що це жир, було неодноразово доведено: воно неймовірно корисне для нашого організму, тому що містить багато вітамінів і цінних речовин. Дослідники з Мюнхенського університету відзначили, що свиняче сало містить арахідонову кислоту, яка входить до складу життєво необхідного вітаміну F. Завдяки їй нормалізується кровообіг і діяльність серцево-судинної системи, в також зміцнюється кісткова тканина та імунна система. Ще до складу сала входить олеїнова кислота, яка покращує роботу печінки й нирок та запобігає розвитку атеросклерозу — хронічного захворювання, при якому страждають стінки судин. Вивчивши склад сала вчені з Німеччини прийшли до висновку, що цей продукт можна додати в список доброчинних тваринних жирів і навіть порекомендували вживати невеликий шматочок сала щодня, особливо людям з серцевими проблемами. Токсикологи з Вищої медичної школи Торонто теж вивчили мікробіологічний склад сала і встановили, що воно сприяє виведенню з організму отруйних речовин, зокрема радіонуклідів. Але при цьому не варто забувати, що в салі міститься багато солі та калорій, тому вчені радять обходитися 30-грама шматочком за один прийом. Дієтологи радять віддавати перевагу солоному салу, а ось копченим не варто захоплюватися. При копченні всіх продуктів, не тільки сала, утворюються шкідливі сполуки — феноли — вони є канцерогенами. Смажити сало також не рекомендується — в процесі смаження воно окислюється і перетворюється в тригліцериди, які шкідливі для печінки.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 09.04.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 19 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0