(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Вчені рекомендують додати вино до складу здорового харчування

AgroTrend. -06.09.2021

Вчені з Великобританії та Німеччини встановили, що продукти, багаті флавоноїдами, — ягоди, яблука, груші та вино — позитивно впливають на рівень артеріального тиску. Автори пояснюють це тим, що вони сприятливо впливають на кишечник.

Відомо, що флавоноїди — сполуки, що містяться в рослинних продуктах, таких як ягоди, яблука, чай, вино і темний шоколад, — корисні для здоров’я, так як вони зміцнюють серцево-судинну систему. Водночас вчені довели, що існує зв’язок між складом мікроорганізмів травного тракту людини і серцево-судинними захворюваннями. Дослідники з Університету Квінс в Белфасті разом з німецькими колегами з Кільського університету та Університетської лікарні Шлезвіг-Гольштейна припустили, що ці три фактори взаємопов’язані. Щоб перевірити свою гіпотезу, вони оцінили кількість і частоту вживання в їжу продуктів, багатих флавоноїдами, і виміряли число Parabacteroides — кишкових бактерій, що розщеплюють флавоноїди, — у більш ніж 900 дорослих жителів Німеччини з німецького біобанку PopGen. Результати показали, що ті, хто споживав більше ягід, яблук, груш і вина, мали більш низький рівень систолічного артеріального тиску, а також більшу різноманітність кишкового мікробіому, ніж учасники, які використовували в своєму раціоні меншу кількість продуктів з флавоноїдами. Автори відзначають, що в центрі уваги дослідження були не усі продукти і напої з флавоноїдами, а тільки конкретні види ягід і фруктів, а також червоне вино. Згідно із заявою Американської кардіологічної асоціації, вживання алкоголю, у першу чергу червоного вина, може бути складовою частиною здорового харчування. При цьому вживати його треба в помірних кількостях — не більше однієї порції в день для жінок і двох — для чоловіків.

agrotrend.com.ua/

 

Добавил: CNTB, 13.11.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 18 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0