(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Україні виробляють близько десяти видів альтернативного борошна

AgroNews.ua. -04.11.2019

Великим борошномельним комбінатам невигідно перебудовувати виробництво для випуску порівняно невеликих обсягів альтернативного борошна, то таку місію цілком може взяти на себе малий і середній бізнес. Повідомляє Pro-Consulting.

Експерти зазначають, що невеликим підприємствам, що відрізняються управлінською і технологічною гнучкістю, цілком під силу налагодити не лише помол нішевих зернових, а й організувати з отриманого борошна випічку готової продукції. Багато вже активно освоюють цей сектор ринку, і в накладі не залишаються, оскільки послідовники здорового способу життя готові платити більше за корисну їжу.Сьогодні, за даними Асоціації борошномелів України, в нашій країні освоєно виробництво близько десяти видів альтернативного борошна. Найбільшу частку (близько 50%) серед них займає кукурудзяне борошно, з якого роблять палички, пластівці та інші продукти. На другому місці з 10-відсотковою часткою вівсяне борошно, оскільки вівсяне печиво також користується чималим попитом. «Виробництво інших видів альтернативного борошна ще не настільки сильно поширене в нашій країні, але саме з цих ніш можна спробувати отримати максимальний прибуток. Наприклад, маловідоме у нас борошно з полби на європейському ринку коштує 3,5 євро за кілограм, правда, і собівартість такого продукту досить висока. Але якщо організувати вирощування, і переробку полби в рамках одного проекту, можна добитися непоганого економічного ефекту», — зауважують аналітики.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 08.11.2019, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 5 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0